Banes Motor České Budějovice
03.02.2013, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže: Obě mužstva bodovala

Č. B u d ě j o v i c e - O uplynulém víkendu se hrály jen čtyři zápasy mládeže. Mladší dorosty mají totiž již volno. Volno teď čeká i na juniorku a starší dorost, ale obě soutěže se v tomto týdnu ještě hrály. Juniorka začala boj o baráž vítězstvím, ale pak podlehla na Slavii. Starší dorost ze svého „moravského výletu“ přivezl pouhý bod. Obě budějovická mužstva však spíše zkouší mladší hráče a připravují si je pro příští sezónu.

Juniorka

Dobrý začátek boje o baráž

Junioři sice hrají skupinu o baráž, ale o svůj další osud se moc strachovat nemusí. Právě Ústí nad Labem je totiž beznadějně poslední a jeho šance na lepší umístění je téměř nulová. Proto se v sestavě Jihočechů objevili hned čtyři hráči staršího dorostu, kteří tak dostanou možnost zvyknout se na juniorskou soutěž již letos a příští rok by měli mít vstup do této soutěže o něco jednoduší. Do zápasu vstoupili domácí opatrněji a ve druhé třetině dokonce hosté vyrovnali na 1:1. Po pěti minutách se Budějovičtí opět ujali vedení a ve třetí části si výsledek pojistili. Konečný výsledek 5:1 znamená dobrý vstup do boje o baráž. Dvě domácí branky dal David Bílek.

Do třetice Slavia nepadla

V pátek hráli junioři další kolo v Praze, kde se v Edenu utkali se Slavií. Oba letošní duely vyhráli Jihočeši, ale Slavia nakonec skončila o jedno místo před nimi. Tentokrát se první třetina domácím povedla a ujali se tříbrankového vedení. Druhá část sice patřila hostům, ale ti dali jen jednu branku. Slávisté si vítězství pohlídali a přidali ještě jeden úspěch. Konečný výsledek 4:1 tak značí první letošní vítězství Slavie nad Budějovickými.

Starší dorost

Bojovalo se až do konce

V pátek zahájili Jihočeši svoji „moravskou misi“ zápasem v Brně s Kometou. Domácí Kometa byla favoritem zápasu a to i díky tomu, že v kádru budějovického týmu bylo pár mladších hráčů a opory týmu hráli za juniorku. Kometa od začátku tahala za opratě zápasu a Jihočeši jen dotahovali. Po dvou třetinách byl výsledek ještě nadějný, když Kometa vedla jen 3:2. Domácí ovšem přidali čtvrtou branku a Budějovické ke zvratu v zápasu už nepustili a zajistili si tak tři body za vítězství 4:2 . První branku v prvním utkání za starší dorost vstřelil Tomáš Fencl.

Havířov byl šťastnější na nájezdy

V sobotu se dorostenci přesunuli do Havířova. Jednalo se o souboj dvou nejhůře postavených mužstev v nejlepší skupině. Vše podstatné se událo v první třetině. Jihočeši dvakrát vedli, ale domácí dokázali pokaždé vyrovnat. První část tak skončila 2:2 a tento stav svítil na ukazateli skóre i po šedesáti minutách a oba týmy brali zaslouženě bod. O druhém bodu se muselo rozhodovat až v nájezdech a ty se povedli lépe domácí, kteří tak vyhráli 3:2sn a tak se v tabulce dotáhli na Jihočechy. Dvě gólové přihrávky si připsal Radek Prokeš.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....