Banes Motor České Budějovice
01.02.2013, Miroslav Mayer

JUN: SLA - CEB 4:1 - Juniorka poprvé podlehla Slavii

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka HC České Budějovice svůj druhá zápas ve skupině o baráž prohrála. když v Praze nestačila na domácí Slavii. Pražené o svém vítězství rozhodli již v první třetině, když se jim povedlo dát tři branky. Budějovičtí střelci se ke slovu dostali jen jednou a to David Bílek. Slavii se podařilo zdolat Jihočechy až ve třetím vzájemném zápase.

Úvod zápasu vyšel o malinko lépe hostujícím Budějovicím. Několikrát se draly do zakončení, svoje mužstvo ale podržel Mouček. Když se nepodařilo zacílit přesně nikomu z Jihočechů, udeřili domácí hokejisté. Babka přihrál Tomáši Moravcovi, který se dostal do levého kruhu a přesně se trefil mezi tři tyčky.

Dlouhé minuty se poté hrál svižný hokej s několika šancemi na obou stranách. Teprve až v 18. minutě předvedli slávisté parádní hokejovou akci. Babka si vyměnil kotouč s Tomkem a posléze ještě nalezl před brankou Tomáše Moravce, který neměl problém doklepnout puk do odkryté klece. Několik sekund nato se uvolnil Luboš Brzák a s dávkou štěstí překonal Bláhu.

Do konce první části se už hostům snížit nepovedlo, vynahradili si to ale hned v první minutě druhého dějství. Po několika přesných přihrávkách se prosadil David Bílek. Zanedlouho si Bláha přispal pěkný zákrok proti tvrdé ráně Semráda. Na druhé straně zase těsně před brankářem tečoval puk Záhora, Mouček však kotouč na poslední chvíli zachytil.

V polovině utkání se dobře uvolnil Tomek, střelou na bližší tyčku ale těsně minul prostor mezi třemi tyčkami. Série zajímavých příležitostí tímto skončila a po zbytek druhé třetiny se hrál spíše bojovný hokej. Třetí část začala podobně jako ta předchozí skončila. Týmy nechtěly udělat chybu, a proto se do útoku příliš netlačily.

Změně stavu napomohla až přesilová hra Pražanů, při které tečoval Babkovu ránu Moravec do tyče. Od ní se puk odrazil k Václavu Tomkovi, který nekompromisně zavěsil. V následných minutách ještě nedokázali domácí využít dvouminutovou přesilovou hru pěti proti třem. Jihočeši si už žádnou brankovou možnost nevypracovali, a zápas tak skončil celkem jasnou výhrou Slavie.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....