Banes Motor České Budějovice
02.01.2013, Miroslav Mayer

Pokračují mládežnické soutěže

Č. B u d ě j o v i c e - Svátky skončily, rok 2013 je tady a s ním i pokračování rozehrané sezóny 2012/13. Mistrovství světa juniorů je sice ještě v plném proudu, ale od čtvrtka začínají všechny soutěže mládeže, kromě staršího dorostu, který má ještě týden přestávku. Zraky všech příznivců budou upjaty hlavně na juniory, kteří bojují o elitní dvanáctku a po třech letech o účast v play-off. V Budvar aréně se tento týden neodehraje ani jediný zápas.

Juniorka

Juniorům se nepovedl konce roku 2012 a snad bude jejich vstup do tohoto roku lepší. Tři porážky v řadě a všechny 3:5. To je jednou z příčin, že je juniorky těsně pod hranicí zajišťující play-off. Do konce základní části zbývá ještě osm zápasů, ale hned pět jich Jihočeši sehrají na hřištích soupeřů a tam zatím příliš úspěšní nebyli. Hned ve čtvrtek pojedou junioři do Zlína. Valaši jsou šestí a mají o patnáct bodů více. Doma Zlín z jedenácti zápasů jen dvakrát prohrál a bude tedy v zápase favoritem. Zlín navíc poslední tři zápasy dokázal vyhrát. Naposledy porazil doma Plzeň 4:2. První duel v Budvar aréně vyhráli Valaši 3:2p .

V sobotu pojedou Jihočeši do Pardubic. Východočechům se letos také příliš nedaří a i oni budou muset o účast v play-off ještě zabojovat. V tabulce jim totiž patří desáté místo a mají pouze o dva body více. Doma se Pardubickým příliš nedaří, když ze čtrnácti zápasů získali jen sedmnáct bodů. Ovšem v posledním kole porazili doma Kladno 4:2 a tímto výsledkem se dostali na desátou pozici. První zápas v Budvar aréně vyhráli Jihočeši 6:2 a něco podobného by se hodilo i tentokrát.

Mladší dorost A

V neděli sehraje první letošní zápas i mladší dorost A. Představí se na ledě svého souseda v tabulce BK Mladá Boleslav. Bruslaři jsou sice o jedno místo výše, ale mají o devět bodů více, ale i oni zřejmě nemají moc šancí probojovat se na mistrovství republiky. Přesto je souboj o třetí místo v tabulce důležitý. Ve vzájemných zápasech jsou na tom Středočeši lépe. Doma vyhráli 3:2sn a v Budvar aréně dokonce 4:1 . V posledním kole vyhráli Bruslaři v Táboře 3:0.

Mladší dorost B

V neděli odehrají svůj zápas i ligoví dorostenci. Ty čeká dlouhá cesta až do Krkonoš na zápas s týmem HC Krkonoše – Trutnov. Tomuto týmu se letos daří, když je o dvě příčky lepší a má o šest bodů více. Ovšem doma se mu příliš nedaří, když je dokonce třetím nejhorším týmem v soutěži. První zápas v Budvar aréně vyhráli hosté 5:4 a teď by Jihočeši měli odvést body z Krkonoš.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....