Banes Motor České Budějovice
06.10.2012, Matěj Mayer

JUN: CEB-ZLN 2:3p - Aktivnější Jihočeši proti Zlínu uhráli jen bod

Č. B u d ě j o v i c e - Českobudějovická juniorka sehrála v sobotu utkání proti Zlínu. Moravané měli lepší vstup do utkání a od 17. minuty vedli. Ve druhé části dokázali domácí vyrovnat zásluhou Adama Přibyla, ale Zlín se brankou do šatny opět dostal do vedení. V úvodu třetího dějství sice opět České Budějovice soupeře dotáhli, v poslední minutě prodloužení ale inkasovali. Z domácího duelu, ve kterém soupeře přestříleli tedy Českobudějovičtí získávají pouze bod.

V sobotu se v Budvar aréně odehrálo utkání juniorské extraligy mezi domácími Českými Budějovicemi a Zlínem. První přesilovou hru měli k dispozici domácí ve 12. minutě, po pár sekundách ale na trestnou lavici usedl i domácí Jan Štěpán a síly na ledě se vyrovnaly. V úvodní dvacetiminutovce byli diváci svědky jedné branky. O tu se postaral svým prvním zásahem v sezoně Michael Janota.

Druhá dvacetiminutovka byli o něco málo bohatší. Domácí se pokoušeli několikrát o vyrovnání a jejich snahy nakonec byly vyslyšeny. Napomohla tomu dvojnásobná přesilová hra, kterou Zlín domácím poskytl. Českobudějovičtí si tuto možnost na srovnání stavu nenechali ujít a zásluhou Adama Přibyla na tom byla obě mužstva opět stejně. Ke konci druhého dějství, měli k dispozici početní výhodu i hosté. Ti ji sice nevyužili, avšak přesně tři sekundy po vypršení trestu se přece prosadili. Autorem branky byl Mikuláš Zbořil.

České Budějovice byli opět v nevýhodné pozici a měli dvacet minut na to, aby s výsledkem zápasu ještě něco provedli. A to se také povedlo. Rychlým nástupem domácí vyrovanali, když si vůbec první body v dresu Českých Budějovic připsala dvojice odchovanců Písku. Autorem branky byl Kevin Reiniš, asistenci si připsal Miroslav Pícha. Tato branka však byla v základní hrací době poslední. I přesto, že domácí odehráli posledních třicet sekund třetí třetiny ve výhodě o jednoho muže, se stav zápasu nezměnil.

V prodloužení bylo důležitým momentem vyloučení domácího Švece za sekání. Z následné přesilové hry totiž Zlín definitivně rozhodl o konečném výsledku zápasu. V čase 4:16 se trefil Lubomír Kovařík a zajistil hostům bonusový bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....