Banes Motor České Budějovice
17.02.2011,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Olomouc 3:2p

Motor České Budějovice

Utkání by se během prvních minutek dalo označit za opatrné. A to na straně domácích, ale i na straně hostů z Olomouce. Po chvíli si ale českobudějovicčtí přeci jen našli cestičku před brankáře Kůdelu a na ubydlovali se v útočném pásmu. Poté přišla jako blesk z čistého nebe akce hostí, když Aljaž Ogrizek sám unikal domácí obraně a snažil se překonat šimona Hrubce v jihočeském dresu. Mladý golman, který je také dvojkou extraligovému Jakubu Kovářovi v týmu HC MOUNTFIELD, nezpanikařil a svůj tým hned ze začátku utkání podržel. Následovala první přesilová hra, kterou si zahráli Olomoučtí, když na trestou lavici zamíři Eddie Turek. I když z počátku se hostující mladíci nemohli dostat do toho správného přesilovkového postavení, i tak se radovali. Hrubec do chumlu těl před sebou vyrazil střelu Petra Ustrnula a v tlačenici se nejlépe orientoval Matěj Málek, když zasunul kotouč už jen do prázdné brány - 0:1.
Za domácí mohl v desáté minutě vyrovnat Michal Švihálek, když po krásné individuální akci přejel s pukem na holi téměř celé hřiště, z hostující obrany si udělal dobrý den a řítil se nikým nehlídán na Kůdelu. Ale finále mu nevyšlo. Zbytek první třetiny už kouskovala různá vyloučení jak na jedné, tak i na druhé straně. Ale i větší počet přesilovek změnu skóre nepřinesl.

Druhé dějiství začalo o trochu svižněji než to předchozí. A více ze hry měli hostujícé hráči z Olomouce, kdy dokonce nadělali Českobudějovickým problémy ve vlastním oslabení. Ti tak ujíždějícího Lukáše Králika zastavili až těsně před Šimonem Hrubcem. Domácí si naopak ve svých přesilových hrách příliš nevěděli rady a puky jim někdy opravdu snadno z holí brali Olomoučtí. A ti také byli, kteří zařídili první trefu ve druhé třetině. Na domácí trestné lavici seděli hned dva hráči a dvounásobnou výhodou Olomouc nepohrdla, když se po krásné kombinaci trefoval do prázdné klece Roman Rác - 0:2.
Od té doby byla Olomouc viditelně na koni a hráčům vycházelo téměř vše, zato domácí se tolik nedostávali před Kůdelu. I když i oni se mohli radovat. Další gól, opět z přesilové hry, zařídil domácí obránce Stanislav Dietz, když se po přihrávce Lukáše Sumerauera na modré čáře napřáhl a puk skončil za Kůdelovými zády - 1:2. Podruhé tak šli domácí do šaten opět s jednogólovým mankem na soupeře.

Třetí dvacetiminutovka začala přesilovou hrou hostí, ale domácí si v oslabení věřili a olomoucké útočníky do větších akcí nepouštěli.Následovala hra, které se v hokejové hantýrce říká nahorů a dolů. Na domácích byla vidět snaha vyrovnat a na olomouci zase snaha nepříjít o jednogólové vedení. Také domácí hráči si zahráli přesilovou hru a i když pálili na Kůdelu ve všech možnách úhlů a pozic, vyrovnávací branky se nedočkali. Ale těsně po přesilovce přeci jen domácí borci zvedali ruce nad hlavou, to když se Aleš Ježek nejlépe zorientoval v chumlu těl před Kůdelou a samostatnou akci zakončil gólem na 2:2.
A to domácí opět osvěžilo, začali proto hrát svižněji a hlavně jednodušeji. I když se do přečíslení dostali i hosté, krásným skokem jim akci překazil Martin Semerád. Do konce třetí třiny rozhodčí nabídl domácímu celku ještě jednu přesilovku a z pohledu domácích opravdu neměla chybu. Nechyběly zde střely ani svižné křižné přihrávky, ale branka bohužel chyběla. Do konce třetí třetiny se už nic význačného nestalo a na řadu přišlo prodloužení.

Hokejový apetit si do něj přenesli domácí, kteří neustále kroužili ve čtyřech okolo Kůdelovy svatyně. V šedesáté třetí minutě si šel za držení protihráče sednout olomoucký Martin Kvapil a hosté byli na kluzišti jen tři v poli. A těsně před koncem prodloužení a přesilovky samotné se rozhodl zápas ukončit Jakub Marek, který bez váhání využil příkladnou přihrávku od Radka Seidla. A mohlo se začít slavit, důležité dva body jsou totiž doma!

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...