Banes Motor České Budějovice
08.03.2013, Lukáš Dvořák

SDO: CEB - KOM 4:3p - Dorostenci v atraktivním duelu udolali brněnskou Kometu

Č. B u d ě j o v i c e - Starší dorostence čekají poslední dva zápasy nadstavbové části, které rozhodnou o jejich nasazení do bojů play-off. V tom prvním přivítali šestou Kometu Brno, kterou i zásluhou vítězné branky Luboše Roba v prodloužení porazili poměrem 4:3. Šťastný střelec si v utkání připsal dva kanadské body (1+1).

Úvod utkání patři hostující Kometě. Již v první minutě se do samostatného úniku dostal Koch, ale domácí brankář Sova byl na jeho pokus připravený. Českobudějovickým trochu trvalo, než se dostali do zápasu, ale s přibývajícími minutami začali také ohrožovat branku hostí. Nejprve prověřil Jekelovu pozornost Žáček, vzápětí ho třemi pokusy následoval Matoušek. Gól však přišel na druhé straně. Během signalizovaného vyloučení Českých Budějovic přihrál Dvořák do jízdy na Jana Dufka, který se nikým neatakovaný dostal až na hranici modré čáry, odkud uklidil pavučinu v pravém horním rohu branky Aleše Sovy. Vedení Kometě vydrželo necelé dvě minuty. Matoušek získal ve středovém kruhu puk, zavezl ho až do útočného pásma, kde jej přenechal z druhé vlny najíždějícímu Jakubu Šafářovi, který vyrovnal účet utkání. Obraz hry se ihned vyrovnal a oba týmy měly pár příležitostí k ohrožení gólmanů. Vážnější situace se však odehrály až v závěru třetiny, kdy se v poslední minutě bojovalo na obou brankovištích. Ani jeden celek z toho však branku nevytěžil, a tak se hráči rozešli do kabin za nerozhodného stavu.

První polovina druhé třetiny se nesla ve stejném duchu jako končila ta první. Hra se přelévala nahoru dolů a šance se rodily na obou stranách. Ve dvaadvacáté minutě nejprve orazítkoval tyč domácí Žáček, na druhé straně se do úprku dostal Boltvan, ale Sova vyšel ze souboje vítězně. Na přelomu do druhé poloviny utkání napodobil Žáčka jeho spoluhráč Jan Michálek, který tyč trefil přibližně ve stejném místě. Aktivita domácích se zúročila ve třiatřicáté minutě. Radek Prokeš si počínal s rozvahou, kličkou odstavil jednoho z obránců Komety a následně zavěsil pod horní tyč Jekelovo branky. Brněnský celek byl rázem horším týmem a měl s českobudějovickými hokejisty plné ruce práce. I přesto však před koncem třetiny dokázal vyrovnat. Před klecí Aleše Sovy se zrodil nebezpečný závar, ve kterém si nejrychleji našel puk Hynek Grünwald, jenž uklidil puk do domácí sítě. I podruhé se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Začátek třetí třetiny byl nejméně zajímavou částí utkání. Ospalé publikum probudil v šestačtyřicáté minutě svým gólem hostující Patrik Koch, který po Boltvanově přihrávce tvrdou dělovkou propálil přesouvajícího se strážce svatyně domácích. České Budějovice šly tak mohutně za vyrovnáním, až se jim z hokejek vytrácel potřebný klid, který ke svému zakončení potřebovaly. Zlomový moment přišel ve třiapadesáté minutě, kdy svůj tým před rozhodnutím zachránil Aleš Sova. Ustál totiž zmatek ve svém brankovišti. O necelé dvě minuty později se Budějovickým povedlo vyrovnat. Rob našel zpoza branky Jiřího Smejkala, jehož rána zápěstím z mezikruží skončila v horním rohu brněnské klece. Taktéž poslední třetina dopadla stavem 1:1 a zápas tak musel dospět do prodloužení.

Hosté v něm sice měli první větší příležitost, po kterém se strhla velká šarvátka, vítězem zápasu se ale nakonec staly České Budějovice. V třiašedesáté minutě totiž rozhodl Luboš Rob. Střelu Kutiše od modré ještě brankář Komety vyrazil, na dorážku českobudějovického útočníka už byl však Jekel krátký. Domácí tak brali o jeden bod navíc.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....