Banes Motor České Budějovice
01.03.2013, Miroslav Mayer

SDO: TRI - CEB 7:8p - Přestřelku zvládli lépe Jihočeši

Č. B u d ě j o v i c e - Starší dorost HC České Budějovice ukázal svoji sílu před blížícím se play-off, když dokázal vyhrál na ledě lídra soutěže ze Třince. Budějovičtí vedli po dvou třetinách o dvě branky, ale svůj náskok neudrželi a zápas se rozhodl až v prodloužení. Hvězdou zápasu byl Luboš Rob, který vybojoval čtyři body (3+1).

Od začátku utkání byli hosté lepším týmem a v páté minutě skórovali hned dvakrát. Nejdříve David Ruda dostal přihrávku před branku a trefil se přímo mezi betony Miroslava Svobody. O pár vteřin později překonal třineckého brankáře podruhé Michal Kutiš . V desáté minutě využil přesilovou hru Ondřej Kovařčík, když napodruhé prostřelil soupeřova brankáře. Hosté bleskově odpověděli a Pavel Samohejl dostal svůj tým opět do dvoubrankového vedení.

O dvě minuty později zazvonila tyč u českobudějovické branky po střele Ondřeje Kovařčíka. Ve čtrnácté minutě vyhnal Luboš Rob svou brankou třineckého Svobodu na střídačku. V brance ho nahradil Ondřej Cieslar. V patnácté minutě využil závaru před soupeřovou brankou Vít Christov a snížil na 2:4. Domácí ožili, ale českobudějovický brankář v této třetině už za svá záda žádný puk nepustil.

Do druhého dějství vstoupili Oceláři s větším nasazením a během necelé jedné minuty dokázali vyrovnat na 4:4. Nejdříve se trefil za Trelcovy záda Michal Kovařčík a o chvíli později Marek Růžička. Domácí se netěšili z vyrovnání dlouho, když Luboš Rob ve 28. minutě prostřelil Cieslara zblízka. Hosté nabídli Třineckým dvojnásobnou přesilovou hru, ale domácí svou šanci nevyužili. V polovině utkání nechal Pašek vyniknout gólmana Ocelářů parádním zákrokem, za který sklidil obdiv diváků.

Do konce třetiny se střídaly šance na obou stranách. Vrátka na trestných lavicích se stále otvírala, ale početní výhodu využili až hosté, když v čase 39:59 se Josef Žáček trefil za Cieslarova záda.

V poslední dvacetiminutovce ovládli ledovou plochu Oceláři. Hned v úvodu se po několika šancích prosadil Marek Růžička. Ve 49. minutě propasíroval puk do Trelcovy branky Lukáš Jašek a vyrovnal na 6:6. Třinečtí začali pálit ze všech stran, ale Trelc zastavil všechny jejich projektily. Dvě minuty před koncem utkání střelou do odkryté branky dovršil hattrick v dnešním utkání Luboš Rob. Zdálo se, že už je rozhodnuto. Lukáš Jašek se minutu před závěrečnou sirénou trefil do víka soupeřovy klece a Třinec již potřetí v tomto zápase dokázal vyrovnat.

Jelikož se o dnešním vítězi nerozhodlo během šedesáti minut, následovalo prodloužení. Oba týmy hrály opatrně. Ondřej Cieslar přerušil hru a po vhazování Smejkal nahrál Josefu Žáčkovi, který se nemýlil a zajistil svému týmu prémiový bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....