Banes Motor České Budějovice
23.11.2012, Matěj Mayer

SDO: CEB-MBL 4:2 - Jihočeši měli zápas s Boleslaví pod kontrolou

Č. B u d ě j o v i c e - V 21. kole extraligy staršího dorostu zavítala do Českých Budějovic Mladá Boleslav. Favoritem zápasu byli domácí, kteří tuto roli potvrdili. Domácí celý zápas vedli a nedovolili hostům výraznější zdramatizování zápasu. Nic na tom nezměnil ani fakt, že prohráli poslední třetinu. David Ruda si v zápase připsal dva body (1+1).

Na Českobudějovický led přijela ve 21. kole Mladá Boleslav. Hosté na začátku zápasu překvapil nasazením mladého reprezentačního brankáře Růžičky. České Budějovice to však příliš nerozhodilo. Největší šance na první branku v úvodní třetině měl domácí Smejkal. Ten byl několikrát sám před brankou Mladé Boleslavi, ale ani jednou neuspěl. Náladu si mladý útočník napravil v 19. minutě, když dostal přesným pasem puk od Paška a hezkou přihrávkou našel nikým nepokrytého Aleše Krátošku. Ten už stál sám tváří v tvář Růžičkovi a dokázal ho překonat. Tato branka nabudila domácí tým. Hned po buly se blýskla dvojice Prokeš – Samohejl. Několikrát si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný nebezpečně pálil. V posledních sekundách mohl ještě zvýšit skóre Pašek, ke kterému se kotouč odrazil po Smejkalově šanci. Ani on však neuspěl.

Na začátku druhé dvacetiminutovky hrály České Budějovice přesilovou hru a podařilo se jim dát druhou branku. Radek Prokeš předvedl pěkné sólo od levého mantinelu. Téměř v půli zápasu o sobě dala vědět i Mladá Boleslav. Jakub Planý v situaci jeden na jednoho vystřelil přes obránce a rána brankáři Sovovi propadla i přes to, že mu šla na lapačku. Českobudějovičtí měli však ihned po buly dvoubrankové vedení zpět. Prokeš přihrál Davidu Rudovi, který překonal Růžičku bleskovou střelou z levé strany. O pár minut později navíc ten samý hráč rozezvučel tyč hostující branky. Aby toho nebylo málo, přidali domácí ještě jeden pojišťující zásah. Po střele Břečky se kotouč odrazil před branku, kde číhal Josef Žáček, který uklidil puk do branky.

Ve třetí třetině už se nic významného nedělo. Hosté nebyli schopni proměňovat své šance a k zakončení se dostávali spíše domácí. Přesto však poslední dějství vyhráli hosté. Vojtěch Němec se hezkou kličkou dostal před obránce a poslal přesnou přihrávku na Ivana Ďurače. Mladoboleslavský útočník snížil na 4:2, to však bylo ze strany hostů vše. České Budějovice přestříleli Mladou Boleslav v poměru 39:14 a mají zasloužené tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....