Banes Motor České Budějovice
16.10.2012, Miroslav Mayer

SDO: JIH - CEB 4:1 Dohrávka v Jihlavě se nepodařila

Č. B u d ě j o v i c e - Starší dorost dohrával v úterý svůj zápas s Duklou Jihlava. Jednalo se o souboj sousedů v tabulce. Domácím se zápas povedl lépe a zvýšili tak svůj náskok na Jihočechy na čtyři body. Starší dorost čeká tento týden náročný program.
V úvodu utkání se jako první dostali do šance hokejisté Českých Budějovic, ale byla to naopak domácí Dukla, která se ujala vedení. V přečíslení dva na jednoho předložil Ján Mahút puk Simonu Beranovi a ten se nemýlil – 1:0. Pro hosty znamenal rychlý úvodní gól studenou sprchu a byli to domácí, kteří udávali tempo zápasu. Při hře čtyři na čtyři ztratil jeden z hráčů Mountfieldu hokejku a než si stačil přijet pro novou, zakončil chvilkovou početní výhodu po hezké kombinaci Jan Mandát - 2:0. Z dvoubrankového vedení se však Dukla neradovala dlouho. Budějovičtí předvedli takřka stejnou akci jako domácí při úvodním gólu a Aleš Krátoška snížil opět na rozdíl jediné branky – 2:1. Dukla však měla nadále více ze hry a jen díky gólmanovi hostů se šlo do kabiny za stejného stavu.

Do druhé části vstoupili hosté o poznání aktivněji. Výsledkem jejich zlepšené hry byly dvě přesilové hry, kdy Duklu několikrát podržel jistými zákroky golman Dominik Svoboda. Poté se opět potvrdilo známé pravidlo nedáš – dostaneš. Po šancích Mountfieldu se v nepřehledné situaci před brankou hostů prosadil po několika odrazech puku Jiří Bambula – 3:1. Vstřelená branka probudila hráče Dukly k větší aktivitě a jen díky výbornému Sovovi v brance Budějovic se stav neměnil. Před závěrečnou částí však domácí opět navýšili své vedení, když po dorážce před brankou přidal svůj druhý gól v zápase Jan Mandát – 4:1.

Poslední část odpovídala tomu, že Jihlavští vedli o tři branky. Dukla se nikam nehnala a s přehledem kontrolovala hru. Hosté se přes pozornou obranu Dukly nemohli prosadit a když už, naráželi na jistého gólmana domácích. Hráči Dukly si naopak vedení užívali a zejména první formace předvedla několik hezkých kombinací.

V závěru utkání se hra poměrně zbytečně přiostřila a na led musel jít dvakrát zdravotník. Utkání se však nakonec dohrávalo v poklidné atmosféře. Hosté již neměli síly ani na korekci stavu a domácí si v poklidu hlídali tříbrankové vedení. Po zásluze si tak do tabulky extraligy staršího dorostu skupiny střed připisují další tři body.

Ohlasy po zápasu
František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Na dnešní utkání jsme se připravovali od minulého zápasu, hned po víkendu. Připravovali jsme se de facto od nešťastných utkání v Pardubicích a Mladé Boleslavi. Jsem rád, že kluci plnili to, co jsme si řekli před začátkem utkání. I když tam nějaké chybičky byly, z jedné nám soupeř gól dal. Myslím si, že jsme měli utkání celých šedesát minut pod kontrolou a pro kluky jsou odměnou tři body.“

Jan Trummer (HC Mountfield) : „Obávali jsme se, že domácí na nás vlítnou. To se také potvrdilo. V prvních deseti minutách jsme byli suverénně horší jak v bruslení, důrazu v osobních soubojích. Nicméně pak se hra trochu vyrovnala. Zbytečně jsme faulovali, pak nás soupeř potrestal v přesilovce čtyři na tři. Dali jsme kontaktní gól, ale bohužel jsme nedokázali hrát hru, kterou jsme si řekli, být přímočaří a jít do branky, což Jihlava hrála velmi dobře. Byli lepší na kotouči, zasloužili si ještě ty dvě branky a tím i vítězství v dnešním utkání.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....