Banes Motor České Budějovice
25.10.2012, Miroslav Mayer

JUN: CEB-TRI 2:4 - Oceláři rozhodli ve druhé třetině

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři HC České Budějovice prohráli ve svém dalším utkání na domácím ledě s druhým týmem tabulky HC Oceláři Třinec. Hosté byli po celé utkání lepším celkem, lépe a přesněji kombinovali a po zásluze vyhráli. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, kterou hosté vyhráli 3:1. Za domácí dal krásnou branku David Bílek

První třetina přinesla typický juniorský hokej, plný bojovnosti a bruslení, ale s větším množstvím nepřesností než je záhodno. Hra byla spíše vyrovnaná a žádné mužstvo výrazně nevyčnívalo. Třinečtí dali jednu branku po pěkně střele Tomáše Franka, který trefil svoji bombu pod horní tyčku. Oba brankáři měli dost práce, ale domácí Bláha přeci jen o něco více. Jihočeší promarnili dlouhou přesilovku, při které nakonec měli jen jednu vážnější šanci. Hosté tak po zásluze po první třetině na tom byli o gól lépe.

Do druhé třetiny vletěli domácí plni odhodlání a víry ve vyrovnání. Oceláři si počkali a pak uhodili. V přesilové hře tečoval Jakub Mach střelu od modré čáry. Vzápětí musel Bláha řešit šanci Matuše. Jihočeši snížili, když David Bílek trefil odražený puk nádherně pod horní tyčku. Jenže branka domácí nenakopla. Oceláři měli nadále více ze hry a jejich hra bylo o hodně přesnější než kombinace Budějovických. Krásnou akci předvedl Jakub Mach, když si sám pohrál s dvěma beky, objel branku a protlačil puk za brankovou čáru. Domácí se vrhli do útoku a jejich špatnou rozehrávku vystihl Radim Matuš a bombou z levé strany trefil nad Bláhovu lapačku. Hosté tak po zásluze vyhráli druhou část.

Do třetí části nastoupil v domácí brance David Gába a měl hned plné ruce práce. Než se nadál měl na kontě pět těžkých zákroků. Přesto, že Oceláři hráli lépe. Dali branku domácí. Petr Škopek prostřelil Svobodu střelou od mantinelu. Jihočeši se rozhodně snažili o další branky a bojovali, ale stále je trápila nepřesnost jejich přihrávek. Oceláři vyráželi k rychlým kontrům a nenechali domácí v klidu. Domácí ani nedostali moc šancí k většímu tlaku, protože hosté kontrolovali puk a narušovali domácí rozehrávku. Šance se naskytla pro domácí tři minuty před koncem při přesilovce, kterou trenéři ještě vylepšili o power-play. Jihočeši sice měli možnosti, ale Oceláři se ubránili a vezou domů zasloužené vítězství.

Ohlasy po zápasu
Aleš Krátoška, trenér HC Č. Budějovice: Rozhodla druhá třetina, kdy jsme měli optický tlak. Hráli jsme ale hodně po rozích a Třinec nás vytrestal rychlými protiútoky. Ve třetí třetině si kluci dokázali, že se se Třincem dá hrát, ale bohužel šance neskončily gólem.

Jiří Juřík, trenér HC Oceláři Třinec: Po celé utkání jsme byli aktivnější, měli jsme lepší pohyb a to potom vyústilo v to, že jsme měli více gólových situací, která jsme využili. Myslím, že jsme zaslouženě v tomto utkání zvítězili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....