Banes Motor České Budějovice
06.09.2012,

Reportáž ze zápasu: Ústí nad Labem – České Budějovice 2:0

Motor České Budějovice

Ústečtí nezačali zápas dobře, soupeř hrál v úvodu více než minutu a půl přesilovku o dva muže. Ta ovšem zůstala nevyužita. V 9. minutě padla první branka nového ročníku NOEN extraligy juniorů. K velké radosti domácího publika se prosadil Fojt. Dorazil Musilovu střelu do branky, a tak poslal domácí do vedení. Budějovičtí se snažili, ale naráželi na velmi dobře organizovanou defenzivní řadu žlutomodrých. V závěru třetiny si před Bláhu vybruslil Hanzl a přišpendlil puk pod horní tyčku. Při této akci se rozbušilo srdce každému příznivci hokeje. Za stavu 2:0 skončila úvodní třetina.

Prostřední třetina přinesla vyrovnaný hokej. Postupem času ale Budějovicím docházely nápady, a tak klesaly i šance hostů na zvrat zápasu. Ústečtí drželi puk daleko od své branky. Pokud se už Budějovičtí dostali ke střele, našli připraveného Petráska. V této části hry branka nepadla, do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Ve třetí třetině se do několika šancí dostal domácí Janák, ale na Bláhu si nepřišel. Budějovičtí měli stále stejný problém – ne a ne se dostat do gólové pozice, natož ji využít. V závěru se odhodlali ke hře bez brankáře, ale ani power play nezvrátila prohru. Ústí vyhrálo zaslouženě 2:0.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....