Banes Motor České Budějovice
14.01.2011, Matěj Mayer

SDO: CEB - PCE 6:2 - Jednoznačná domácí výhra

Č. B u d ě j o v i c e - Starší dorostenci HC České Budějovice se v pátek představili na domácím ledě proti Pardubicím. V souboji 35. kola bylo od začátku jasné, kdo je na hřišti pánem. Domácí hráči vedli od druhé minuty a vedení si udrželi až do úplného konce zápasu. Po dvou bodech za asistence si v utkání připsali Emil Švec a Michal Švihálek. Nejhezčí moment v utkání byl k vidění v poslední minutě zápasu, kdy David Gába předvedl zákrok, který by se jistě dostal i do Zlaté helmy.

Utkání 35. kola extraligy staršího dorostu začalo velmi svižně. Už v čase 1:35 se rozsvítilo červené světlo za brankou hostů. Luboš Rob si udělal z protihráčů kuželky a vymíchal i brankáře Veselého. Ke konci sedmé minuty se domácí mohli radovat znovu. Po střele Michala Švihálka dorazil puk do branky Pardubic Martin Hájek a bylo to již 2:0. Pak byl ve velké šanci Jiří Bárta, ale odkrytou branku nedokázal trefit. Domácím se dařilo, ale další branky už do konce třetiny nepřidali. Po prvních dvaceti minutách byl stav 2:0.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se srdnatě tlačili do branky hostů hráči HC České Budějovice. Před brankou operovali Trummer s Bártou, kteří nakonec dopravili puk do sítě, ovšem až po posunutí branky. Ve 27. minutě zahrozili Pardubice. Ihned po vyhrané buly pálil Poulíček, Gába byl však neprůstřelný. O pár sekund později už ale hosté uspěli. Dominik Zelinger vybruslil z rohu a prostřelil Gábu ranou nad vyrážečku. Ve 31. minutě se ocitl po Kyptově střele sám před Veselým Bohumil Svoboda, kterému stačilo jen přehodit brankáře Pardubic bekhendem. Minutu před koncem domácí svůj náskok ještě zvýšili. David Bílek vjel drze před branku Pardubic, vymíchal Veselého a bekhendem ho prostřelil. Navíc mohl ještě další branku přidat v posledních sekundách třetiny Bárta. Hráč, který zaznamenal v letošní sezóně již 22 branek ale naprosto nepochopitelně selhal nikým nebráněn před opuštěnou brankou. Po druhé třetině vedli tedy domácí 4:1.

Vstup do poslední části hry se povedl Pardubicím. Skórovali hned po 11 sekundách, když sebral puk domácí obraně Adam Chmelař a překonal Gábu střelou mezi betony. Ve 42. minutě měli hosté šanci na zvrat v utkání. Dostali totiž přesilovou hru pět na tři, která trvala 37 sekund. Pardubice tuto výhodu využít nedokázali. Největší šanci měl Bureš, jehož akci zastavil pěkným zákrokem brankář Gába. V čase 44:46 pojistil vedení Českých Budějovic obránce Jaroslav Kypta. Ten prostřelil od modré čáry ležícího Veselého. Deset minut před koncem třetí třetiny přidal další branku domácí obránce Tomáš Pařízek, který těžil z přihrávky Beneše. Stav 6:2 vydržel až do konce zápasu. Tam měli ale ještě pár sekund před koncem obrovskou šanci Pardubice. Usadily se před domácí brankou a několikrát ji nebezpečně ohrozily. Nakonec přišla nečekaná střela z kruhů na brankáře Gábu, který vymrštil z posledních sil hokejku a odrazil příložníkem puk pryč. Symbolicky tak ukončil utkání, ve kterém měli jasně navrh domácí, což ukazuje i konečný výsledek 6:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....