Banes Motor České Budějovice
13.09.2008,

Reportáž ze zápasu: Kobra Praha – České Budějovice 2:1

Motor České Budějovice

Vstup do utkání vyšel lépe hostům, hned v první minutě si vypracovali velké šance před domácím brankářem Bílek a Rob. Celá první třetina byla velice vyrovnaná s šancemi na obou stranách, nejdříve byli lepší hosté a v druhé polovině domácí. Kvalita hry šla ale postupně dolů. Hosté se sami připravili o přesilovou hru, když po faulu na Roba zbytečně oplácel Plášil a síly na ledě zůstaly vyrovnány.

Ve druhé třetině byli hosté aktivnější a většinu času se hrálo v obranné třetině domácích. Hosté se snažili, ale domácí brankář byl k nepřekonání. Při přesilové hře při signalizovaném vyloučení domácího hráče a tudíž možnosti hrát více než minutu pět na tři, Bílek oplácel a připravil svůj tým o početní výhodu. V čase největšího tlaku udeřili domácí. Z ojedinělé šance se dostali domácí k puku v útočném pásmu, obránce Plášil fauloval domácího hráče, ten přesto stačil vystřelit. Brankář Gába střelu pouze vyrazil a dojíždějící domácí hráč dorazil puk do branky. Hosté pak pokračovali v tlaku. Rob dvakrát trefil tyčku. Jednou z akce zpoza branky a jednou tečoval střelu obránce Suska. Nakonec se hosté dočkali. Při přesilové hře tvrdě vystřelil Plášil, brankář domácích puk vyrazil a Karel Plášil pak dorazil puk do odkryté části branky.

Domácí hráli pouze na dvě pětky a očekávalo se, že v poslední třetině jim budou chybět síly, což se nestalo. Hosté trefili ještě dvakrát tyčku. Jednou Švec a jednou Krcho, který jel sám na brankáře. Minutu a půl před koncem si vzali domácí překvapivě oddechový čas. Trenér hostů poslal na led nejsilnější sestavu. Domácí získali puk a jejich útočník se řítil na obránce Škopka, který jej nedokázal včas zastavit a musel ho před brankářem Gábou faulovat. Domácí se pustili do nabídnuté přesilové hry s vervou. Zatlačili hosty k brance. Obránce Plášil za brankou místo vyhození puku ideálně přihrál domácímu útočníkovi a ten překonal překvapeného brankáře Gábu. Hosté se už nedokázali vzpamatovat a prohráli 2:1. Hosté nedokázali využít své velké šance. Útočníci neměli na hokejkách potřebný klid. Obránci si tentokrát nepomáhali při bránění a vázl i rychlejší přechod do útoku.

Ohlasy po zápasu
Bedřich Pastyřík, trenér HC. České Budějovice: Za bojovnost a počet šancí se body nerozdávají. Již druhý zápas jsme soupeře jasně přestříleli a přesto prohráli. Koncovka je zatím naší největší slabinou.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....