Banes Motor České Budějovice
03.10.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice B – Pelhřimov 2:0

Motor České Budějovice
Do zápasu nastoupilo několik hráču z kádru deváté třídy a rozhodně svými výkony nezklamali. Utkání bylo rychlé, bojovné a kvalitní. Hned ve druhé minutě uvolnil Pařízek ideálně Beneše, ale ten své sólo nezakončil. Domácím se podařilo proměnit hned první přesilovou hru, když po přihrávce Luboše Roba prostřelil brankáře hostů domácí kapitán Jan Jindra - 1:0. Hostům se naskytla dobrá šance na vyrovnání na začátku deváté minuty, kdy měli šanci hrát 85 vteřin přesilovou hru pět na tři. Vytvořili si tlak, ale brankář Havelec spolu s bránícími hráči ubránili nulu na kontě. Do konce třetiny bylo utkání vyrovnané s šancemi na obou stranách.

Druhá třetina branku nepřinesla, ale z tempa se rozhodně nepolevilo. Domácí hráli čtyři přesilovky a hosté dvě a přesto se nepodařilo žádnou akci dotánout do zakončení.

Třetí třetina byla již na události bohatší. Domácí měli více ze hry a tlačili se více k brance, kde si chtěli pojistit dalším gólem své vedení. Velká šance se jim naskyla ve 47. minutě, kdy Turek trefil tyč pelhřimovské branky. V čase 50:36 se na branku řítil Niko Veselý a byl nemilosrdně sražen obrácem. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které prováděl nejlepší hráč domácích Jan Jindra. Bohužel svůj nájezd neproměnil. Na střídačce pak dával průchod svým emocím a neviděl tak druhý gól, který vstřelil Lukáš Moudrý - 2:0. Zato jeho radost z této branky byla nevýslovná. Domácí pak již utkání dovedli do vítězného konce. Nejlepší hráči domácích byli brankář David Havelec, který vychytal svou první letošní nulu a kapitán Jan Jindra, který se projevil nejen jako skvělý hráč s nejtvrdší střelou, ale i jako vynikající kapitán, který mužstvo dokázal hecovat celý zápas.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, hlavní trenér HC České Budějovice: Hráli jsme zodpovědný hokej, přesně, jak jsme si to před utkáním řekli. Důležité bylo, že kluci přijali v pohodě mladší hráče. Dopadlo to tak, jak jsem si představoval, že starší hráči táhli ty mladé. Mladí hráči mě překvapili svým výkonem a podpořili práci celého týmu.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....