Banes Motor České Budějovice
12.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice B – SC Kolín 5:3

Motor České Budějovice

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a vytvářeli si šance. Na gól se čekalo do sedmnácté minuty, kdy první gól v sezóně vsítil při přesilové hře Eddie Turek přesnou ranou k tyči. Do konce první třetiny byli domácí lepším mužstvem, ale další gól už nepadl. Druhá třetina patřila Kolínu. Od první minuty se do domácích obul a vyrovnání viselo ve vzduchu. Ve druhé minutě vypadl brankáři Kubešovi puk z lapačky a poskakoval v brankovišti, ale hosté ho nedokázali dostat do branky. Hned vzápětí měli hosté ještě dvě velké šance, ale brankář Kubeš držel čisté konto. Ve 26. minutě se již hosté mohli radovat z vyrovnání. Vyrovnání zařídil Flídr. Hosté nadále tlačili a další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 35. minutě se trefil hostující Musil a hosté vedli 2:1. To už domácí donutilo přidat a do konce třetiny se jim povedlo stav vyrovnat. Po střele Turka se k puku před brankářem hostí zmocnil Jiří Bárta a zasunul puk pod brankářem do branky.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, kterým se podařilo brzy vsítit třetí branku. Ve 43. minutě se k odraženému puku dostal Bohumil Svoboda a strhnul vítězství na stranu domácích. Od té doby byli na ledě páni domácí hokejisté. Lépe bruslili, napadali a hráli tvrdě do těla. Výsledkem jejich převahy byl další gól, který dal opět Bohumil Svoboda. Hosté již pouze dohrávali a domácí ještě jednu branku přidali. Autorem byl opět Eddie Turek. V poslední minutě pak ještě hosté dali poslední branku na 5:3. Domácí vítězství bylo zasloužené. Nejlepším hráčem Kolína byla Kateřina Mrázová, autorka tří asistencí. Z domácích hráčů zaznamenal tři kanadské body Eddie Turek.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, trenér HC ČB: Dnes se prokázalo, že první liga je kvalitní soutěž. Kolín byl silný soupeř, hráli dobře zazadu, za nepříznivého stavu dokázali hru vytahovat dopředu a celý zápas byli nepříjemným soupeřem. V závěru jsme soupeře přebruslili, ale určitě nám pomohl šťástný gól na 3:2, tím se soupeř položil. S utkáním jsem spokojen, i když jsme ve hře ještě měli nějaká hluchá místa. Stále musíme pracovat na tom, aby kluci dodržovali disciplínu a taktické pokyny.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....