Banes Motor České Budějovice
15.02.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Ústí nad Labem 2:5

Motor České Budějovice

Domácí mužstvo nastoupilo ve značně oslabené sestavě, dalo dohramady pouze tři kompletní řady. Někteří hráči jsou nemocní a brankář Klestil byl s prvním mužstvem na utkání v Třinci.

V první šanci zápasu se ocitl Robin Soudek, který vyjel z rohu a nebezpečně vystřelil. První branku dali už v páté minutě hosté, trefil se po obkroužení branky Robin Hanzl. Hned o minutu později chyboval v obranném pásmu domácí obránce Zourek a Vlastimil Salač se trefil přesně nad rameno domácího brankáře. V 6. minutě jeli Ťoupal a Stejskal dva na jednoho, ale Stejskal netrefil bránu. V 10. minutě jeli dva na jednoho opět Ťoupal a Ferebauer, kterému se povedlo nebezpečně vystřelit, ale gól z toho nebyl. Čtyři minuty před koncem třetiny si vytvořil útok Soudek, Horák, Ježek v útočném pásmu velký tlak, ale brankář hostů Dědek byl vždy na místě. První třetina skončila 2:0 pro hosty, především kvůli chybám v obranném pásmu, které hosté dokázali využít.

Druhá třetina začala střídáním brankářů, nejistého Jansonse vystřídal Hrubec a na hrě to bylo okamžitě znát. První vážnější šance přišla až v sedmé minutě, kdy nebezpečně střílel od modré domácí obránce Havran. V 27. minutě se dostali do situace dva na jednoho Bacovský a Vernek, Bacovský se ale, že situaci vyřeší sám a nečekaně vystřelil. V 28. minutě našel Ježek volného Horáka, který ale netrefil bránu. V 31. minutě se domácí dočkali prvního gólu, trefil se Josef Klement, kterému nabil Roman Horák. V 35. minutě našel pěkně Ťoupal Havrana, který ale trefil brankáře. V té samé minutě ukázkově našel Zíb najíždějícího Soudka, který se prosmýkl mezi obránci a blafákem překonal brankáře Dědka. V 38. vyhodil Feferle puk za hřiště a daroval tak hostům přesilovku 5 na 3. Na začátku oslabení získal důležité vteřinky Stejskal, ale i přesto dokázali hosté přesilovku využít. Trefil se Robin Hanzl, kterému poslal křižnou přihrávku přes brankoviště Novák. V poslední minutě se pasoval do hlavní role zápasu rozhodčí, když vyloučil Ferebauera za vysokou hůl, následně mu udělil "10" a chvíli poté trest do konce utkání. 6 sekund před koncem se do sebe pustili domácí Ježek, který vyvázl pouze s trestem 2+2 a hostující Regner, který byl vyloučen na 5+do konce utkání. Druhá třetina skončila zaslouženě 2:1 pro domácí, kteří si dokázali vytvořit větší šance.

Třetí třetina začala šancí Formánka, který po špatné rozehrávce brankáře hostů netrefil odkrytou branku. V 6. minutě se ale radovali z dalšího gólu hosté, když Procházka našel ideálně na modré Robina Hanzla, který přesnou střelou vstřelil svůj třetí gól v zápase. Domácí se snažili o vyrovnání, ale nedokázali využít přesilové hry, které měli. Dalšího gólu se dočkali opět hosté, když se po chybě Hrubce trefil Bohumil Slavíček, který definitivně vzal domácím naději na vyrovnání.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér HC Č.B. - Utkání zásadním způsobem ovlivnil rozhodčí Dvořák. V současné době nemáme bohužel více hráčů.

Miloš Pecka, trenér HC Ústí nad Labem - Jsme strašně šťastní za vítězství, které jsme tady dosáhli. Body potřebujeme jako sůl. Rozložili jsme síly na všechny řady. Postupem času jsme hráli na tři. Potřebovali jsme bodovat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....