Banes Motor České Budějovice
24.02.2020, Filip Kortus

V retro utkání Motor přivítá litoměřický Stadion

V úterý čeká jižní Čechy hokejový svátek. Po 60 letech Motor oblékne dresy, ve kterých slavili předchůdci dnešních hráčů pohárový triumf a také postup do nejvyšší soutěže. Proti nim nastoupí Stadion Litoměřice, který ze všech sil bojuje o umístění zaručující čtvrtfinále play off. Retro zápas začíná v 17:30 a vstupenky stále můžete kupovat na tomto odkazu. Utkání bude možné sledovat i online. A to jak textově, tak živě.

HC Stadion Litoměřice

Kališníky čeká pořádně dramatický závěr nadstavbové části, ve kterém budou usilovat především o přímé nasazení do čtvrtfinálových bojů v play off. Svěřenci trenéra Davida Bruka se nyní nachází na šestém místě, jenže sedmý Havířov na ně ztrácí pouze jeden bod. Pokud by je přeskočil, čekalo by Severočechy předkolo s týmem ze spodní poloviny tabulky.

Závěr základní části navíc nabídne zajímavou bitvu o krále kanadského bodování. Ve vedení je litoměřický útočník Daniel Voženílek, ale pouze dva body za ním je budějovický Pavel Pýcha. Vyrovnané je to i mezi střelci. Se ztrátou tří branek je na třetím místě Martin Kadlec, ke kterému má z Motoru nejblíže Jan Veselý. Do konce základní části zbývá ještě pět kol, takže i v individuálních statistikách to bude ještě velká bitva.

Sestava Litoměřic z posledního utkání proti Porubě:

A. Beran – Marcel, Klejna, Jebavý, Klikorka, Strejček, Kukla – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Půhoný, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, Štohanzl, Kangas – Jindra, Morong, D. Sklenář.


54. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Stadion Litoměřice

úterý 25. února 2020, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši na druhém moravském tripu v sezoně překonali svůj vlastní rekord v počtu získaných bodů v základní části první ligy, ale nakonec nebyli jako minule stoprocentní. O sérii jedenácti výher v řadě přišli na ledě Přerova, který je v sobotním utkání porazil 4:2. Svěřenci Václava Prospala přišli o dvoubrankové vedení, které si vytvořili v prvních dvaceti minutách. V dalším průběhu zápasu už byli produktivní jenom domácí. Proti Litoměřicím se Motoru v letošní sezoně daří, z pěti zápasů vyhrál čtyřikrát.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Přerovu:

Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Babka - Christov, Venkrbec, Holec - M. Novák, Gilbert, Endál - Karabáček, Prokeš, Raška - Michnáč, Šimánek, J. Veselý - Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Litoměřice na dálku bojují s Havířovem o přímý postup do play off, rozhodně by se chtěly vyhnout zrádnému předkolu. Nyní hrají o každý bod. Už se trochu zkonsolidovaly po mistrovství světa dvacetiletých, po kterém neprožily úspěšné období. Jdou herně nahoru, takže nás nečeká nic lehkého. Chceme se oproti zápasu s Přerovem zlepšit, je třeba zkrátit střídání a vyhrávat souboje u mantinelů. Budeme muset být agresivnější v soubojích jeden na jednoho a daleko více se tlačit do branky. S Litoměřicemi bude důležité, abychom hráli disciplinovaně. Do konce základní části zbývá pár utkání, už je to příprava na play off."

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...