Banes Motor České Budějovice
01.03.2020, Filip Kortus, Jiří Michal

Předposlední domácí zápas základní části, v pondělí přijede Slavia

Ačkoliv České Budějovice již mají o své pozici pro play off jasno, pro pražskou Slavii je každý duel s blížícím se koncem základní části velmi důležitý. Aktuální bilance vzájemných zápasů obou týmů vychází lépe pro Motor, který zvítězil ve třech případech z pěti. Pokud se nechystáte podpořit hráče v pondělním utkání od 17:30 přímo na stadionu, můžete využít tento stream či online textový přenos.

HC Slavia Praha

Pražská Slavie se nyní nachází na pátém místě se ziskem 85 bodů, což jí sice v tuto chvíli na čtvrtfinále playoff stačí, ovšem sedmé Litoměřice mají na svém kontě bodů 82. Pro Pražany se tak bude jednat v posledních utkáních o velký boj, aby se vyhnuli předkolu. Obavy o pozici potvrzuje i forma Slavie z posledních utkání. Svěřenci Miloše Říhy mladšího všech pět předcházejících utkání ztratili již v základní hrací době. Ovšem nutno podotknout, že kromě jediné porážky se ve všech případech jednalo o neúspěch s rozdílem jednoho jediného gólu. Z posledních deseti odehraných utkání se nám již tak drastický pohled nenaskýtá. Slavia zvítězila ve čtyřech případech a nebýt prohry právě s Motorem, pak by Slavisté měli bilanci vyrovnanou. Nejproduktivnějším hráčem kádru je Tomáš Šmerha (28+30), který zároveň i plní pozici nejpilnějšího střelce. Nejvíce startů si v brankovišti sešívaných připsal Martin Michajlov a v tuto chvíli disponuje průměrem 2,76 gólu na zápas a úspěšností 92,23%.

Sestava Slavie z posledního utkání proti Porubě:

Michajlov – Duda, Novák, Hejda, Veber, Ryzák, Barák, Valík – Kuťák, Kubík, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Bílek – Doležal, Šteiner, Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka.


56. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Slavia Praha

pondělí 2. března 2020, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši už se pomalu připravují na nejdůležitější část sezony, do které jistojistě vstoupí z první pozice tabulky. Na čele mají bohatý náskok a pomalu pokukují, kdo ze soupeřů se jim postaví ve čtvrtfinále. Dobrou zprávou pro celek Václava Prospala je, že po zranění už hraje Roman Přikryl a i ostatní dlouhodobí marodi se vracejí do tréninkového rytmu. Není jisté, zda naskočí do hry ještě na konci základní části.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Chomutovu:

Klouček – Suchánek, Vydarený, Kachyňa, Pýcha, Allen, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Raška I, Prokeš, Karabáček – Z. Doležal, R. Přikryl, Beránek – J. Veselý, Gilbert, M. Novák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Letos jsme se Slavií odehráli samé vyrovnané zápasy. Čekají je hrozně důležitá tři utkání, ve kterých budou chtít maximálně bodovat. Umí na nás zahrát, produkují rychlý a účelný hokej, na což si musíme dát pozor. Dokáží být produktivní z rychlých přechodů do útoku, ale my věříme, že podáme zlepšený výkon a vyhrajeme. Je třeba, abychom hráli lépe než v posledních dvou zápasech, kdy se nám soupeř dokázal vyrovnat."

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...