Banes Motor České Budějovice
17.11.2019, Adam Pavlíček

Další šlágr kola odehraje Motor v Přerově

Dvanáct vítězných zápasů za tři body, patnáct zápasů, z nichž odešel Motor alespoň s bodem v řadě - taková je vizitka českobudějovických hokejistů z posledního období. Nikoho tak nepřekvapí, že právě Prospalovi a Totterovi svěřenci se vyhřívají na první pozici v tabulce. A s velkým, čtrnáctibodovým náskokem. Po sobotním utkání, kdy si poradili na venkovním kluzišti s Litoměřicemi v nevídaném poměru 8:5, tentokrát Jihočeši míří na led Přerova, kde vyzvou tamní Zubry v pondělí od 18:00.

HC ZUBR Přerov

Přerovští hokejisté zatím mohou být s průběhem tohoto ročníku velmi spokojeni. Patří k týmům, které využívají nepříliš oslnivé formy Jihlavy, Chomutova nebo Vsetína, a namísto těchto adeptů na vyšší příčky je sami obsazují. Zubři jsou momentálně na parádní třetí pozici. Po každém kole nyní ale vše může být jinak. Rozdíl mezi druhou a šestou pozicí je totiž jen tříbodový.

Pokud se podíváme na pět posledních přerovských zápasů, uvidíme výhru nad Kadaní, Ústí a Jihlavou. Zaváhání naopak přišla proti pražské Slavii a Benátkám.

Přerov se může pyšnit statistikou průměrně obdrženého gólu na zápas. V této disciplíně jej najdeme na první pozici s průměrem 1,91. Daří se mu i v přesilových hrách, ve kterých je dokonce také o něco lepší než jeho pondělní soupeř. Zde přerovští hokejisté proměnili 23,08 % ze svých početních výhod a i této disciplíně vládnou.

Sestava Přerova z posledního zápasu proti Jihlavě:

Klimeš – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Šnajnar – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Popelka, Číp – M. Kratochvil, Dvořák, Š. Kratochvil – Kočica, Süss, Hradil – Zmeškal.


22. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov

Sobota 18. listopadu 18:00, Zimní stadion Přerov

Zpod Černé věže

Českobudějovičtí hokejisté prožívají parádní období. Po sobotní výhře v Litoměřicích mají na kontě již dvanáct zápasů v řadě, ve kterých získali všechny tři body. Série, ve které Jihočeši bodovali, pak čítá patnáct utkání. V tabulce to pak vypadá, jako kdyby Motor neměl konkurenci. Lize vládne o 14 bodů.

Nejproduktivnějším hráčem je obránce Karel Plášil, který posbíral dvacet šest bodů. Hned za ním je kolega z obrany Pavel Pýcha, jenž má o jeden bod méně. A nenechává se zahanbit ani útočník Roman Přikryl, který má stejně jako Pýcha také pětadvacet kanadských zápisů.

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Litoměřicím:

Klouček – Pýcha, Plášil, Suchánek, Babka, Lytvynov, Pavel – Gilbert, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Prokeš, J. Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Přerov je jeden z týmů, o kterém si myslím, že v letošním play off půjde hodně daleko. Určitě je to pro nás po včerejšku, kdy jsme si zajistili play off, dobrá konfrontace. Rozhodnou výkony gólmanů. Přerov má hru postavenou na defenzivě a právě gólmanovi hodně pomáhají. Proto má Klimeš nejlepší čísla v lize. Potkají se dva týmy, které mají nejlepší přesilovku, rozhodne i efektivita. Přerov hraje na málo gólů, my naopak, kromě zápasu s Jihlavou, teď dávali gólů dost. Půjde o jeden z nejtěžších zápasů venku v této sezoně, pro nás to bude opravdu dobré zrcadlo."

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...