Banes Motor České Budějovice
26.10.2019, Jiří Michal

DOR: SLA - CEB 4:2 - Dorostenci v Edenu na body nedosáhli

Českobudějovičtí hokejisté se dnes vydali na odpolední zápas do hlavního města, kde je čekal souboj s pátým týmem tabulky - Slavií. Svěřence Romana Fouska však zastihl horší vstup do utkání a poté již nedokázali nepříznivý stav zlomit.

Na podobný úvod budou sešívaní dorostenci dlouho vzpomínat. Slavia vlétla do utkání jako uragán a hned v prvním střídaní se červenobílí hokejisté dokázali prosadit. Po Vlasákově předložení puku se trefil v čase 0:24 přesně Šimon Slavíček a poslal domácí do vedení, které se však vzápětí dokonce zvýšilo!

Začátek jako z říše snů prožívali mladí slávisté, jelikož o minutu později v předbrankovém prostoru dobře zapracoval Mikuláš Skoupý, který dokázal propasírovat kotouč až za Lidákova záda. Po necelých devadesáti vteřinách hry slávisté vedli o dvě branky.

Slávisté se snažili nadále zaměstnávat obranu Motoru, přibrzdili je však dvě vyloučení, které vrátili do hry dosud opařené České Budějovice. Hosté se snažili, ale v zakončení kolikrát postrádali větší důraz. Nakonec se ale přeci jen dokázali prosadit. V samotném závěru první třetiny napřáhl od modré čáry Adam Dvořák. Brankář Pittr toho příliš mnoho neviděl a puk se zastavil až v brance za jeho zády – 2:1.

Ve druhé periodě viděli diváci v Edenu jen jednu branku. V polovině zápasu se znovu přihlásila o slovo dvojice Slavíček – Vlasák. Po přihrávce druhého jmenovaného to byl podruhé v zápase Šimon Slavíček, který dokázal rozvlnit síť a poslal Slavii do dvoubrankového trháku.

I Motor měl své šance, přečíslení dva na jednoho ale nedokázali úspěšně vyřešit Lukeš s Marhounem. Stejně tak Dubského dorážka v brance neskončila, nýbrž pouze na Pittrových betonech. Do závěrečné dvacetiminutovky tedy Pražané nastupovali s dvoubrankovým náskokem. O ten přišli i přes velký tlak Motoru až v sedmapadesáté minutě. Puk do branky dotlačil téměř i s brankářem Pittrem Filip Petrásek.

Poslední slovo si ale vzala Slavia. V závěrečné power-play hostů kotouč do prázdné branky dotlačil Vojtěch Malínek.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...