Banes Motor České Budějovice
10.01.2017, Filip Kortus

Juniorka drží druhou příčku, mladší dorost je ve své skupině třetí

Hlavní mládežnické celky Českých Budějovic sehrály první utkání v novém roce 2017. Juniorka po tříbodovém víkendu zůstala na druhé pozici DHL extraligy juniorů, stejnou bodovou úspěšnost měl mladší dorost. Ani jednou se nepodařilo bodovat staršímu dorostu, který podlehl Spartě a v sobotu Plzni. Do týmu juniorky se po mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě vrací Marek Sloboda.

Juniorský celek dokázal navázat na bezvadný prosinec, ve kterém uzmul ze sedmi utkání sedmnáct bodů a v páteční podvečer přehrál posílené Pardubice. „ Jsme spokojeni s výkony juniorky. Kluci hrají na hranici svých sil, ale těžká utkání zvládají dobře. Svědčí o tom i dobrý kolektiv a my si přejeme, aby to vydrželo co nejdéle,“ hodnotí manažer Jaroslav Liška. V sobotu už se svěřencům trenéra Roba a Kupky nedařilo podle svých představ. Hlavní opory Jiří Patera, Ondřej Šulek a Tomáš Guman měli povinnosti u A-týmu, a tak bylo mužstvo proti Hradci Králové značně oslabeno. „Do týmu se vrací po mistrovství světa dvacítek Marek Sloboda. Uvidíme, zda – li ho nebude chtít A-tým,“ komentuje manažer mládeže. V pátek mají „junci“ volno, v sobotu míří na Spartu.

Po přímo úchvatném závěru základní části se starší dorost zadrhl. V nadstavbě uhrál pouze dva body a je na posledním místě. Naposledy podlehl na domácí půdě Spartě a Plzni. „U staršího dorostu je znát, s kolika body vstupoval do nadstavby. Na druhou stranu je pravda, že moc toho zatím neuhrál,“ mrzí Lišku. Prostor dostali mladíci z mladšího dorostu, naopak o kategorii výš pravidelně hrají Lukáš Matys s Radkem Rolínkem. „Zkoušíme ohrávat mladší hráče, je to šance pro talentované mladíky. Postupně bude důležité vrátit mužstvo do původního stavu.“ V dalším kole čekají na svěřence Radka Bělohlava Karlovy Vary a Chomutov.

V nadstavbové části má mladší dorost odehráno osm utkání, z nichž dokázal uhrát alespoň bod hned pětkrát. Bodovat se mu podařilo i se zcela suverénní Spartou. Naposledy rozstřílel Letňany na vlastním ledě 7:2, když se zaskvěl čtrnáctiletý Pavel Novák bilancí 3+3. „I v mladším dorostu se hráči různě přesouvají. Tahouni áčka dostávají šanci ve starším dorostu, naopak z béčka se přesunuli do áčka jiní hráči. Postupem času uvidíme, jak budeme do dalších zápasů skládat mužstvo,“ uzavřel manažer mládeže.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...