Banes Motor České Budějovice
23.10.2014, Klub

Kapitán Straka si zahraje za Spartu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Josef Straka je zatím kapitán v pravém slova smyslu. Za úvodních 16 zápasů nasbíral 20 bodů a s 10 góly je druhým nejlepším střelcem 1. ligy. Jeho výkony samozřejmě nemohly uniknout ani extraligovým trenérům. Po letech se tak alespoň na skok vrátí do sestavy Sparty, s níž získal v roce 2006 mistrovský titul.
Josef Straka byl ještě v létě úředně hráčem Sparty, právě od tohoto klubu ho vedení Motoru vykoupilo. "Při prodeji Josefa Straky nám Sparta vyšla vstříc ohledně ceny, už tehdy tak vznikla ústní dohoda, že v případě zájmu my zase naoplátku vyjdeme vstříc Spartě," vysvětluje dohodu generální manažer Stanislav Bednařík. Ta situace přišla právě teď, kdy se pražský celek potýká se zraněními několika klíčových hráčů a právě českobudějovický kapitán by jí měl na střídavý start vypomoci. "Za své výkony si Josef starty v extralize určitě zaslouží, sám o ně má zájem, a tak jsme se dohodli. Spartě by měl vypomáhat hlavně v přesilovkách," dodává Bednařík.

Hlavní porci práce má ale kapitán samozřejmě stále v Českých Budějovicích a v sobotu proti Šumperku povede svůj tým do prvoligovího boje opět s =M= na prsou. A výpomoc není rozhodně jednosměrná, ze Sparty v Motoru hostuje od začátku sezony za výhodných podmínek Žovinec a jedná se také o dalších možnostech střídavých startů hráčů Sparty na jihu, přestože momentálně při marodce pražského týmu to není věc úplně jednoduchá.
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...