Banes Motor České Budějovice
09.02.2013, Lukáš Dvořák

Nezvládli jsme začátek, hodnotí sezónu Ondřej Šulek

Č. B u d ě j o v i c e - Jedná se o jeho poslední ročník v mladším dorostu. I když však patří mezi nejlepší hráče letošní soutěže, nepovede se mu se svým týmem navázat na loňský postup do závěrečných bojů. Řeč je o Ondřeji Šulkovi, který si za své výkony, které tento rok předvádí, vysloužil již tři utkání ve starším dorostu, kam po sezóně zamíří a kde se chce, podle svých slov, naplno prosadit.
Ondro, jak jste se vůbec dostal k hokeji? Přivedl Vás k němu někdo, nebo bylo Vaším snem ho hrát už od raného dětství?
Ve Vlašimi, odkud pocházím, byly jenom dva sporty. Buď hokej nebo fotbal. Asi tak ve svých pěti letech jsem začal zkoušet hrát obojí. Dařilo se mi to stíhat až do svých dvanácti. Jelikož jsem ale byl úspěšnější v hokeji, zůstal jsem u něj.

Když byste se měl sám ohodnotit, v jakých herních vlastnostech vyčníváte a které naopak musíte zlepšit?
Nemyslím si, že v něčem úplně vyčnívám. Podle mého názoru mám ale dobré bruslení, přihrávku, a s tím související přehled na ledě. Pokud ale chci dosáhnout nějakých úspěchů a výsledků, musím se nadále ve všem zlepšovat.

Přidáváte si po oficiálním tréninku na ledě nebo v posilovně? Nebo trénujete pouze s týmem?
Poslední dobou trénuji se starším dorostem, který má dost náročnou suchou přípravu. A musím říct, že jsem rád, že to vůbec vydržím, takže mi to bohatě stačí.

Letos se jedná o Váš poslední ročník v mladším dorostu. Těšíte se do starší kategorie?
V zápasech staršího dorostu se hraje daleko rychlejší hokej, což jsem již mohl na vlastní kůži poznat. Ta utkání se mi líbí, takže se na tento přesun opravdu těším.

I když ještě sezóna není u konce, je jasné, že Vás závěrečný turnaj mine. To je oproti loňskému ročníku zklamání, ne?
Myslím si, že by celý tým chtěl znovu změřit síly s kluby z jiné skupiny. Bohužel se nám ale nevyvedl začátek sezóny. To se nám nyní stalo osudným.

Dokážete už letošní sezónu zhodnotit a popsat příčiny neúspěchu?
Nepodáváme vyváženou výkonnost celý ročník. My jsme většinou v zápasech dokázali soupeře přestřílet, ale nepadaly nám tam branky. Škoda, že jsme na začátku soutěže nehráli jako nyní.

Minulý rok jste ještě nepatřil mezi klíčové hráče týmu, nyní už společně s Janem Bártou táhnete tým. Patříte dokonce mezi nejlepších třicet hráčů soutěže. Co stojí za Vašimi letošními výkony a aktuálně dvaatřiceti body?
Na začátku se mi vůbec nedařilo. To ale ani Honzovi Bártovi. Po těch výkonech k nám měl trenér proslov. Od té doby se to začalo zlepšovat. Za mými letošními výkony je práce celého mého útoku. S Janem Bártou a Tomášem Fenclem jsme si prostě a jednoduše sedli.

Strháváte na sebe zodpovědnost v klíčových situacích zápasu jako lídr týmu?
Já úplně nevím, jestli jsem lídr týmu. Ale když je potřeba, tak na sebe zodpovědnost beru.

Pochválil byste někoho ze svých spoluhráčů za letošní výkony?
Určitě kluky z útoku, se kterými se mi dobře hraje, tedy s Janem Bártou, Tomášem Fenclem a obráncem Danielem Klineckým. Hokej je ale především týmový sport, takže se na našich výsledcích podílíme všichni z týmu stejně.

Máte plány do budoucna? Co si slibujete od příští sezóny?
Můj momentální cíl je zahrát si ještě nějaké zápasy letošního ročníku ve starším dorostu. A v příští sezóně bych se tam strašně rád prosadil.

A Váš největší hokejový sen?
Ten je asi stejný, jako u všech hokejistů. Chtěl bych se hokejem živit a nakouknout do NHL.

Statistiky Ondřeje Šulka

Sezóna   Klub                     Z   G   A    B   TM   +/-
2010-11  HC Č.Budějovice - 8.tř.  8  10   2   12    2     -
2011-12  HC Č.Budějovice - ELMD  28  10   6   16    6    5
2011-12  HC Č.B -ELMD záv.turnaj  5   0   1    1    2   -4 
2012-13  HC Č.Budějovice ELMD    26  18  14   32    10  +20
2012-13  HC Č.Budějovice ELSD     3   0   1    1     0  +1
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....