Banes Motor České Budějovice
13.02.2013, Miroslav Mayer

Mládež - soutěže se opět rozjíždějí

Č. B u d ě j o v i c e - Po reprezentační přestávce se naposledy rozjíždí mládežnické soutěže. Juniorka již jen dohrává nepovedenou sezónu a zkouší hráče pro příští sezónu. Starší dorost má jisté play-off a bojuje o co nejlepší výchozí pozici, ale také zkouší mladé hráče. Mladší dorosty chtějí uhrát co nejlepší výsledky ve svých skupinách.

Juniorka

Juniorka sehraje tento týden jen jeden zápas. Doma přivítá Mladou Boleslav. Středočeši mají v tabulce jen o jeden bod méně, ale záchranu v soutěži mají jistou. Oba letošní vzájemné duely skončili vždy vítězstvím hostujícího týmu. Nejprve Bruslaři vyhráli v Budvar aréně 5:3 a pak Jihočeši v městě aut 3:0. Uvidíme, jestli třetí zápas tuto tendenci změní. Hrát se bude v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Dorostence čeká druhá polovina nadstavbové části. Mají sice jisté play-off, ale zatím se příliš nevytáhli. Teď mají šanci lecos napravit a pár bodíků přidat. Prvním soupeřem bude Plzeň. V tabulce je čtvrtá a má o dvacet bodů více než Jihočeši. Navíc disponuji druhou nejlepší obranou v soutěži. Na hřištích soupeřů se jí příliš nedaří a v tom by mohla být pro Budějovické šance. První zápas v Plzni vyhráli domácí 6:4. Poslední víkend Západočechům nevyšel, když prohráli v Třinci 3:6 a ve Vítkovicích 3:4p. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně

-

Druhý den přivítají dorostenci na svém ledě další západočeský tým HC Energie Karlovy Vary. V tabulce vévodí Karlovy Vary na sedmém místě a mají o jedenáct bodů více. Ovšem daří se jim hlavně doma. Venku jsou druhým nejhorším týmem soutěže a tak šance Budějovických jsou nemalé. Ani Varští neměli poslední dva zápasy zrovna šťastné. Nejprve prohráli ve Vítkovicích 1:4 a pak v Třinci 0:1p. První zápas Jihočeši prohráli na soupeřově hřišti 3:5 a tentokrát mohou srovnat účty. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Mladší dorost měl delší přestávku a tak ho čekají hned dva zápasy. Hned ten první sehraje na svém hřišti a přivítá HC Pardubice. Východočeši jsou v tabulce o jedno místo pod budějovickým týmem a mají o tři body méně. Bude se tedy jednat o přímý souboj o čtvrtou příčku tabulky. Na hřištích soupeřů mají Pardubice téměř poloviční úspěšnost. Všechna tři vzájemná utkání vyhráli Jihočeši a to 3:1, 4:2 a opět 3:1. I poslední letošní vzájemné střetnutí by mohlo být pro České Budějovice úspěšné. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 15.00 v Budvar aréně.

V neděli se dorostenci představí v Hradci Králové. Soupeř je v tabulce šestý a má o šest bodů méně. V hodnocení zápasů na domácím ledě patří Hradci Králové čtvrté místo, a tudíž se na jejich ledě snadno nevyhrává. První vzájemný zápas vyhráli Východočeši 5:3, pak Jihočeši 5:4 a nakonec v Budvar aréně opět domácí 9:1. Je vidět, že s tímto soupeřem Budějovičtí hrát umějí a měli by to v neděli potvrdit.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehraje v neděli svůj druhý zápas v nadstavbové části o udržení v soutěži. Vzhledem k bodové ztrátě Benátek na Jizerou je soutěž zachráněna. Přesto jde o co nejlepší výsledek. Druhým soupeřem bude Mladá Boleslav B. V tabulce je na předposlední příčce, když získala jen deset bodů. Oba předchozí zápasy vyhráli Budějovičtí a to 4:1 a 8:1.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....