Banes Motor České Budějovice
04.02.2013, Miroslav Mayer

Výběr kraje ročníku 1999

Č. B u d ě j o v i c e - V neděli se v Pouzar aréně konal turnaj mládežnických výběrů ročníku narození 1999. Jedná se převážně o výběr z jihočeských týmů, které hrají za osmé třídy. Ve výběru bylo i deset hráčů, kteří působí v týmu HC České Budějovice. Vítězstvím na tomto turnaji výběr jihočeského kraje velmi příjemně překvapil.

Turnaje se zúčastnila tři mužstva a domácí jihočeský výběr nejprve podlehl výběru Vysočiny až po samostatných nájezdech 3:4sn, ale pak porazil výběr Prahy 7:3 a tím si zajistil prvenství v turnaji. O vstřelené branky se podělily všechny čtyři pětky, zásluhu na vítězství má celý tým, který se mohl opřít o vynikající výkony obou brankářů. Převážně ve druhém utkání proti výběru Prahy se jihočeský tým semknul a všechny přihlížející diváky svým výkonem a konečným výsledkem velice příjemně překvapil. Cílem jihočeského výběru je Olypiáda mládeže v únoru 2014.

Sestava jihočeského výběru

Klestil, Pavlát - Jurka, Dudáček, Klusáček, Tesař, Dosek, Budín, Brabec, Maurenz
 - Filip, Kalaj, Váňa, Rolínek, Kouba, Matys, Hakl, Kaisler, Kašper, Škrdleta,
 Schwamberger, Káník. 
Trenéři Jan Rybáček (HC Strakonice), Petr Červený (HC České Budějovice)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....