Banes Motor České Budějovice
28.01.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Hraje jen juniorka a starší dorost

Č. B u d ě j o v i c e - Tentokrát už od středy se začnou hrát další zápasy mládežnických soutěží. V podstatě se bude hrát hlavně o lepší umístění staršího dorostu a přípravu na play-off. Juniorka zahájí svůj boj ve skupině, která bojuje o baráž. Mladší dorosty mají již reprezentační přestávku.

Juniorka

Juniorku čeká posledních osm zápasů v této nepovedené sezóně. Dá se očekávat, že příležitost dostanou spíše hráči s perspektivou do příští sezóny. Boj o baráž začíná již ve středu. Do Budvar arény zavítá Ústí nad Labem. Lvi jsou v tabulce beznadějně poslední a právě oni by měli hrát baráž s vítězi Ligy juniorů. Za celou sezónu získalo Ústí nad Labem jen třináct bodů a vybojovalo jen dvě tříbodová vítězství. Ovšem jedno bylo proti Jihočechům a to hned v prvním kole na severu Čech vyhráli domácí 2:0. Jihočeši mu porážku oplatili domácím vítězstvím 6:2. Zápas se odehraje ve středu od 16.00 v Budvar aréně.

V pátek pak pojedou junioři k dalšímu zápasu do Prahy, kde se utkají se Slavií. Oni Slavii se nepovedlo postoupit do play-off , když skončila na třináctém místě a získala o bod více než Jihočeši. I s tímto soupeřem se Jihočechům letos dařilo, když vyhrál oba vzájemné zápasy. Nejprve 4:3 a v Praze 2:1.

Starší dorost

Vstup do nadstavbové části se budějovickému týmu nepovedl podle představ. Šest zápasů a jen čtyři body, není to, co by se líbilo trenérům i hráčům. Poslední zápas se dorostencům podařil a může to být příslib dlouhodobějšího zlepšení. Tentokrát se utká v Brně s místní Kometou. Brňané si v tabulce drží páté místo a mají o patnáct bodů více než Jihočeši. Doma zatím Kometa prohrála jen čtyřikrát. V posledních dvou zápasech Kometa dokázala bodovat, když nejprve vyhrála v Chomutově 5:1 a pak získala bod za porážku 3:4sn na Kladně.

Hned druhý den se mužstvo přesune do Havířova, kde trénuje trenér Janeček, který loni krátce působil na jihu Čech. Havířov je zatím v nadstavbové části poslední a má o čtyři body méně než Jihočeši. Minulý týden Havířovští těsně prohráli na Kladně 4:5 a pak vyhráli v Chomutově 4:3sn. Havířovu se doma příliš nedaří, stejně jako Budějovickým. Zápas tak slibuje vyrovnaný průběh a oba týmy mají šanci na zisk bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....