Banes Motor České Budějovice
16.01.2013, Miroslav Mayer

Preview mládeže: Nejvíce práce mají junioři

Č. B u d ě j o v i c e - Leden je již za svoji polovinou a mládežnické soutěže začínají pomalu finišovat do konce základních částí. Juniorka má před sebou již jen čtyři zápasy, ve kterých jí jde o vše. Tento týden odehraje dva zápasy s těžkými soupeři a bude se muset vydat ze všech sil. Starší dorost nezačal nadstavbovou část nejlépe a tentokrát bude hrát hned dvakrát doma a může vše zlomit. Mladší dorosty sehrají po jednom zápase.

Juniorka

Ve čtvrtek přivítá juniorka doma lídra juniorské NOEN extraligy HC Vítkovice. Vítkovickým se letos velmi daří, když prohráli jen šest zápasů. Na hřištích soupeřů mají nejlepší bilanci a jen tři porážky. Přestože Vítkovice vedou soutěž, je nejlepší hráč v bodování tohoto týmu až na sedmnáctém místě v produktivitě soutěže. To je důkaz velké vyrovnanosti celého kádru. První zápas v Ostravě vyhráli domácí jen těsně 2:1 a to dává Jihočechům určitou naději na dobrý výsledek, který nutně potřebují. V posledních kolech vyhráli Vítkovice na Kladně 3:2 a doma porazili Plzeň 6:2. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

V sobotu se junioři přesunou na druhý konec republiky, když se představí v Třinci. Třinec je v tabulce třetí, ale na druhý Chomutov ztrácí jen tři body a má o zápas méně. Na domácím ledě prohráli Třinečtí jen třikrát a jsou v tomto ohledu druzí v celé soutěži. Navíc dali Třinečtí nejvíce branek při přesilovkách z celé soutěže. V Budvar aréně Jihočeši podlehli svému soupeři 2:4 a tento výsledek si nyní nemohou dovolit. Naposledy podlehl Třinec doma Chomutovu 3:5 a porazil Kladno 5:3. Pokud chtějí junioři pomýšlet na play-off musejí bodovat.

Starší dorost

První dva zápasy nadstavbové části Jihočechům nevyšly podle očekávání. Hráli sice oba zápasy venku, ale nedokázali využít ani vedení o tři branky k vítězství. Tentokrát se představí dvakrát doma. V pátek přijede Chomutov. Severočechům patří osmé místo a mají o sedm bodů více než Jihočeši. Ti kralují soutěži v počtu střel na branku na zápas a nejlepší jsou i při hře v oslabení. Teď by ovšem potřebovali bodovat. Chomutov sehrál první dva zápasy doma a nejprve prohrál 1:2 s Třincem a pak porazil 3:1 Vítkovice. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše..

Hned v sobotu přijede do Budvar arény mužstvo HC Kladno. Bude se jednat o souboj sousedů v tabulce. Hosté jsou na tom o tři body lépe a Jihočeši tak mají možnost v přímém souboji soupeře dorovnat. Kladnu se navíc venku vůbec nedaří, když je na tom z celé soutěže nejhůře. Navíc je na tom i nejhůře v produktivitě v celé soutěži. Nadstavbu zahájili Středočeši vítězstvím nad Vítkovicemi 4:3p a krutou porážkou od Třince 1:8. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost přivítá na svém ledě také lídra soutěže. Přijede totiž Kometa Brno, která jasně vede skupinu extraligy mladšího dorostu. Kometě se daří především venku, kde ztratila jen čtyři body. Navíc Kometa disponuje nejlepší obranou v soutěži. To potvrzují i oba letošní vzájemné duely, které vyhrála Kometa 3:0 a 5:0. Jihočeši tak musí překonat obranu a brankáře Komety, aby mohli pomýšlet na úspěch. V posledním kole Kometa smetla doma Mladou Boleslav 7:2 a je v zápas favoritem. Hrát se bude v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehraje poslední zápas základní skupiny svojí soutěže a bude hrát s týmem Bílí Tygři Liberec B. Tygři jsou v tabulce čtvrtí a mají o sedm bodů více. První zápas v Budvar aréně vyhráli hosté 4:2. Jihočeši mají za sebou tři porážky v řadě a nyní budou chtít tento trend zastavit. Mohlo by se to podařit, protože Tygři nejsou dom atak nebezpeční jako venku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....