Banes Motor České Budějovice
13.01.2013, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží skončila a pro budějovické týmy nepřinesla žádné překvapení. Juniorka vyhrála jeden zápas ze dvou a stále se drží v boji o play-off. Starší dorost nevstoupil do nadstavbové části zrovna nejlépe, když oba své zápasy prohrál. Mladší dorost A zdolal Tábor, ale výsledek se nerodil lehce. B dorost podlehl ve svém zápase favorizovanému Žďáru nad Sázavou. Hráčem kola se stává Ondřej Šulek, který kraloval v zápase s Táborem a ze dvou zápasů získal celkem šest bodů (5+1).

Juniorka

Vyrovnat se nepodařilo

Ve čtvrtek se junioři poprvé letos představili na svém ledě a hned přivítali soupeře zvučného jména Spartu Praha. Ovšem Pražané na tom nejsou o moc lépe než Jihočeši a o play-off musejí bojovat. Bylo vidět, že si tuto skutečnost v Budvar aréně dobře uvědomovali a v zápase hráli prim. Od začátku zápasu vedli a domácí museli dotahovat. Jihočeši dokázali dvakrát stáhnout náskok tří branek na jedinou, ale blíž to nešlo. Dvě minuty před koncem to bylo 4:5 a domácí hráli power-play. To se více povedlo Spartě, která přidala šestou branku a zápas tak skončil 6:4 pro Spartu. Za domácí se nejvíce prosadil útočník Jan Trummer, který byl u třech domácích branek.

Vzali si ztracené body zpět

V sobotu jeli junioři k dalšímu zápasu na Slavii a úkol zněl jasně – získat zpět ztracené body . Úvod sice vyšel lépe domácím, ale Jihočeši dokázali vzápětí vyrovnat. O vítězi zápasu pak rozhodla branka, kterou dali Jihočeši na začátku třetí části. Slavia se sice snažila vyrovnat a nedat nic zadarmo, ale David Gába předvedl, že je ve formě a žádný puk za svá záda již nepustil. Slavia sice vyhrála na střely 34:27, ale na góly prohrála 1:2 a Budějovičtí se stále drží v elitní dvanáctce.

Starší dorost

Z přestřelky vyšli lépe Plzeňští

První kola nadstavbové části staršího dorostu přivedlo Jihočechy do Plzně. V zápase padlo celkem deset branek a nejvíce ve druhé části. V té dokonce budějovičtí dorostenci vedli 3:2, ale domácí dali dvě branky za sebou a převzali opět vedení, které jim zůstalo až do konce zápasu. Jihočechům dobře zahrála trojice Smejkal, Ruda, Prokeš, ale zbytek týmu zůstal bodově pozadu. Plzeň tak vyhrála 6:4 a potvrdila tak roli mírného favorita zápasu.

Ani vedení 3:0 nestačilo na vítězství

Hned druhý den sehráli dorostenci další kolo a představili se v Karlových Varech. Lepší vstup do zápasu si Jihočeši opravdu nemohli přát. Po deseti minutách vedli 3:0 a měli zápas pod kontrolou. Do druhé části ovšem nastoupily jiné týmy. Hosté podlehli mylnému dojmu, že body jsou jasné a domácí se rozhodli, že to zkusí. Během sedmi minut dokázali dát čtyři branky a zápas dokonale otočit. Ve třetí části přidali jen jednu pojišťovací branku a vyhráli tak zaslouženě 5:3. Jihočeši musejí zpytovat svědomí a příště takto rozehrané zápasy neztrácet.

Mladší dorost A

Role favorita splněna

V neděli sehráli dorostenci v Táboře jihočeské derby. Vzhledem k postavení v tabulce nebylo o favoritu zápasu vůbec pochyb. Ovšem do půlky zápasu držel Tábor krok. Teprve pak se Budějovičtí rozehráli, přidali pár branek a rozhodli o svém povinném vítězství 6:2. Kromě Šulka se v zápase ukázal i Jan Bárta, který získal tři body (2+1).

Mladší dorost B

Favorit nezaváhal

V sobotu přijelo do Budvar arény mužstvo ze Žďáru nad Sázavou , které bojuje o postup do extraligy mladšího dorostu. Naopak Jihočeši okupují příčky kolem poloviny tabulky a tak favorit zápasu byl jasný. Hosté hned od začátku neponechali nic náhodě a pomalu, ale systematicky navyšovali svoje vedení v zápase. Skóre zápasu se nakonec zastavilo na stavu 3:8 a domácí prohráli již třetí zápas v řadě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice