Banes Motor České Budějovice
08.01.2013, Miroslav Mayer

Mládež - již budou hrát všechny týmy

Č. B u d ě j o v i c e - Tento víkend se rozběhnou všechny soutěže mládeže i starší dorost již je připraven hrát. Stále je zrak upřen především na juniorku, která sehraje souboje s pražskými S a bude muset bodovat, pokud chce do play-off. Starší dorost zahájí druhou část sezóny, když už má play-off jisté a může zjišťovat svoje skutečné možnosti. Mladší dorost A odehraje derby s Táborem, ale B tým bude čelit ambicióznímu soupeři.

Juniorka

Junioři už vlastně takové malé play-off budou hrát do konce sezóny a tak by měli ukázat svůj charakter a umění. Hned ve čtvrtek musí doma potvrdit, že body přivezené z Pardubic jsou zhodnoceny. Do Budvar arény totiž přijede Sparta Praha. Letos je ovšem Sparta na tom stejně jako Jihočeši a o play-off bude muset tvrdě bojovat. Momentálně je desátá o má o dva body více než Jihočeši. Ovšem venku se jí daří více než v Praze, protože získala o šest bodů více venku, než doma. Slabinou Sparty je spíše obrana než útok a tak Budějovičtí musejí hrát aktivně dopředu. První zápas v Praze vyhráli Jihočeši 4:1 , a pokud vyhrají, budou mít s Pražany aktivní bilanci a to může v konečném účtování hrát svojí roli. Letos zatím Sparta vyhrála 6:2 na Kladně, ale prohrála doma s Plzní 3:5. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

Po dni odpočinku pojedou junioři pro změnu do Prahy, kde se utkají se Slavií Praha. Slávisté jsou na tom ještě o něco hůře než Jihočeši. Je totiž zatím mimo dvanáctku, ale má jen o dva body méně. Jestliže Sparta hraje lépe venku, tak u Slavie je to opačně. Drtivou většinu bodů získala na svém ledě. To potvrzuje i to, že první zápas v Budvar aréně vyhráli domácí těsně 4:3 a není třeba zdůrazňovat, že i toto utkání má nesmírnou důležitost pro další vývoj v tabulce. Slavia prohrála v Chomutově 4:5sn a porazila doma Kladno 4:0. Snad tedy Jihočeši zabodují a podpoří naději na postup do play-off.

Starší dorost

Starší dorost vstoupí do druhé části soutěže dvěma zápasy na hřištích soupeřů. Letos postoupili Jihočeši do druhé části do lepší skupiny s odřenýma ušima a v prozatímní tabulce jsou předposlední s minimálním odstupem. V pátek se utkají v Plzni. Tradiční soupeř je v tabulce šestý a má o osm bodů více. Na domácím hřišti je ze všech týmů soutěže nejlepší, když prohrála jen dvakrát! Má třetí nejlepší útok soutěže a také třetí nejlepší obranu v soutěži. Tento soupeř jistě prověří síly Jihočechů.

Hned druhý den se tým přesune do Karlových Varů. Vary jsou v tabulce o jedno místo výše a mají o jeden bod více. Většinu bodů vybojovali Západočeši na svém hřišti, ale nemají tak dobré výsledky, jako Plzeň. Silnou stránkou tohoto týmu je spíš obrana, protože tým vstřelil nejméně branek ze všech týmů silnější skupiny.

Mladší dorost A

Mladší dorost má před sebou jihočeské derby s týmem HC Tábor. Táborští jsou zatím v tabulce bez bodu a tudíž beznadějně poslední. Oba letošní vzájemné zápasy vyhráli Budějovičtí a to 9:1 a 6:2 . Favority zápasu jsou Budějovičtí i v tomto případě a něco jiného než vítězství by byl neúspěch. Zápas se odehraje v Táboře.

Mladší dorost B

B dorost čekají ještě dva zápasy základní části a hned v sobotu přijede do Budvar arény tým ze Žďáru nad Sázavou, který bojuje o postup do extraligy a nyní ztrácí bod na Třebíč. Každý bod je tedy pro hosty důležitý a budou hodně silní. O tom svědčí i jasný výsledek s utkání ve Žďáru, který domácí vyhráli 9:0 . Snad doma Jihočeši zaberou a výsledek bude příznivější. Zápase se odehraje v sobotu od 16.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....