Banes Motor České Budějovice
06.01.2013, Miroslav Mayer

Mládež zahájila rok 2013

Č. B u d ě j o v i c e - První kola mládežnických soutěží v roce 2013 nedopadla pro budějovické týmy moc dobře. Juniorka nejprve nešťastně podlehla Zlínu, ale pak deklasovala Pardubice. Mladší dorost A prohrál v Mladé Boleslavi. Starší dorost měl ještě reprezentační přestávku a hrát začne v příštím týdnu.

Juniorka

Minimálně bod byl na dosah

Juniorka musí hrát již do konce základní části na krev a nutně potřebuje body. Ve čtvrtek hráli junioři ve Zlíně. Domácí byli favority zápasu, protože jejich tabulkové postavení je dobré. Domácím se také povedla první třetina, po které vedli o dvě branky. Ve druhé části měli Jihočeši více ze hry, ale dali jen jednu branku. Když ve třetí části Zlínští opět odskočili o dvě branky, už to vypadalo zle. Jenže Jihočeši se dokázali zmobilizovat a během minuty zápas srovnali. Bohužel Berani za dvě minuty dali šťastný gól a svoje vedení 4:3 již uhájili i přes závěrečný tlak Budějovických.

První letošní kanonáda

V sobotu hráli Jihočeši svůj další zápas v Pardubicích. Východočeši jsou jedním z týmů, se kterým bojují Budějovičtí o postup do play-off. Souboj s tímto soupeřem tak měl o to větší význam. Jihočechům se tento zápas velmi podařil. Od začátku drželi otěže zápasu pevně v rukou a již po první třetině vedli o tři branky. Nesrazilo je ani snížení domácích při hře v oslabení. Naopak tým ještě přidal a k vidění tak byla, na budějovické poměry, nevídaná kanonáda ze strany hostů. Ti si s chutí zastříleli a skóre se zastavilo až na stavu 8:1. Tímto vítězstvím se Jihočeši opět vrátili do dvanáctky týmů, které postupují do play-off. V brance budějovického mužstva se blýskl svým výkonem i David Gába.

Mladší dorost A

Bruslaři zvládli roli favorita

V neděli hráli svůj první letošní zápas i dorostenci a do bojů zasáhli v Mladé Boleslavi. Domácí jsou v tabulce třetí a byli favority zápasu. Jihočeši v zápase neměli co ztratit, ale vítězství by je mohlo pozvednout. Bruslaři se ujali vedení, ale hned v půlce zápasu dokázal Ondřej Šulek vyrovnat. Jenže domácí dokázali vzápětí odpovědět. Ve třetí části nejprve domácí přidali třetí branku a Jihočeši dokázali snížit až v předposlední minutě a navíc se již nedostali. Prohráli tak v Mladé Boleslavi 2:3 a vstup do roku 2013 jim úplně podle představ nevyšel.

Mladší dorost B

Rozhodla druhá třetina

Mladší dorost B jel v neděli do Krkonoš, ale nejednalo se o lyžování, ale o zápas týmem HC Krkonoše-Trutnov. V letošním roce se tomuto týmu docela daří a v zápase s Jihočechy byl dokonce favoritem. Svoji roli také dokázal splnit. Po vyrovnané první třetině se chléb lámal v části druhé, kterou domácí vyhráli o dvě branky a tento rozdíl si dokázali udržet až do závěrečného hvizdu. Zápas tak vyhráli 5:3 a Budějovičtí přijeli z dlouhé cesty bez bodu. Dvě asistence zaznamenal Oliver Pánek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....