Banes Motor České Budějovice
16.12.2012, Miroslav Mayer

Mládež odehrála poslední zápasy roku 2012

Č. B u d ě j o v i c e - Kalendářní rok 2012 nezakončila mládež HC České Budějovice zrovna skvěle. Juniorka prohrála oba své zápasy a spadla už na příčky mimo play-off. Starší dorost má jistý postup do silnější skupiny, ale přesto vybojoval se slabšími týmy jen dva body. Mladší dorost A nestačil na Liberec. Hráčem víkendu se stává útočník staršího dorostu Radek Prokeš, který ve dvou zápasech bodoval čtyřikrát (2+2) a celkově mu patří osmé místo v bodování celé soutěže.

Juniorka

Kometa od začátku vedla

Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Kometa Brno. V tabulce je sice lépe postavená, ale venku moc úspěšná není, zatímco Jihočechům se doma vcelku daří. Vstup do zápasu vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení a domácí jen dotahovali jejich náskok. Nadějně pro domácí to vypadalo ještě za stavu 3:3, ale individuální chyby domácích hráčů a dobrá hra Komety způsobili, že na konci zápasu svítili skóre 3:5 a Kometa vezla všechny bodů domů. Po utkání byli domácí trenéři s přístupem hráčů velmi nespokojeni.

Další pětigólový příděl

V sobotu jeli junioři bojovat o body do Olomouce. Utkání mělo hodně podobný průběh, jako to čtvrteční. Soupeř vedl a Jihočeši vyrovnali na 2:2 a pak Hanáci odskočili opět o dvě branky a Budějovičtí dokázali už jen snížit. Domácí pak ještě přidali další branku a zápas skončil opět 5:3. Jihočeši tak potřetí za sebou prohráli shodně 3:5 a v tabulce klesli mimo místa zaručující play-off. V reprezentační přestávce bude tedy na čem pracovat.

Starší dorost

Místo exhibice přišla porážka

Starší dorost měl již před tímto zápasem jistou silnější skupinu a účast v play-off. Do souboje s Pardubicemi proto nastoupilo už pozměněné mužstvo s hráči mladšího dorostu. Přesto první třetina patřila jasně domácím, kteří hosty přehrávali a vedli 3:1. Pro Východočechy to vypadalo špatně a v dalším průběhu to vypadalo na velký výprask. Jenže to si mysleli i domácí hráči a zapomínali, že ještě není dohráno. Hosté se zvedli, zlepšili hru a po chybách domácích dávali branky a vyrovnali hru. O všem se rozhodlo ve třetí části. Jihočeši ještě naposledy vedli 4:3, ale pak jen přihlíželi, jak Pardubičtí přidávají jednu branku za druhou až do stavu 4:6. Domácí hráči ukázali svoji nevyspělost a zaslouženě prohráli.

Jihočeši jen dotahovali

V sobotu jeli dorostenci do Mladé Boleslavi jako favorité. Jenže domácí touha po bodech byla zřejmě větší a tak Jihočeši po celý zápas jen dotahovali. Jednu chvíli už domácí vedli i o dvě branky. Do třetí části šli Jihočeši odhodlaně a povedlo se jim vyrovnat při power-play, když se trefil Pavel Samohejl. V prodloužení pak Budějovičtí sehráli dobře přesilovku a dali branku na 6:5p. Celkově tak skončili Jihočeši v základní skupině čtvrtí a to stačí na postup do dalších bojů se silnějšími soupeři a jistotu účasti v play-off.

Mladší dorost A

Z Liberce bez bodů

Mladšímu dorostu se v posledních zápasech dařilo a čekalo se, jak se předvedena ledě Bílých Tygrů Liberec. Domácí byli favority zápasu a dokazovali to od první minuty zápasu. První třetinu vyhráli 2:0, ale na začátku svitla Jihočechům naděje, když se jim povedlo snížit. Tygři si opět dvěma trefami vzali vedení zpět a už nebylo o co hrát. Svoji druhou branku přidali Jihočeši už za rozhodnutého stavu a znamenal jen snížení na konečných 6:2 pro domácí Tygry. Jihočeši tak po třech vítězstvích utrpěli porážku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....