Banes Motor České Budějovice
09.12.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka hrála jen jeden zápas a ten se jí moc nepovedl. Starší dorost naopak dokázal dvakrát vyhrát a zajistil si postup do play-off a další zápasy se silnějšími celky. Mladší dorost oba své zápasy jasně vyhrál celkovým skórem 18:3! Vyhrát dokázal i B dorost. Tentokrát je jasným králem víkendu Ondřej Šulek útočník mladšího dorostu, který získal celkem osm bodů(6+2) ve dvou zápasech.

Juniorka

Katastrofální třetí třetina

Junioři hráli tento týden jen jeden zápas a měli čas se na něj soustředit. V sobotu zajížděli na Vysočinu na souboj s Duklou Jihlava. Jednalo se o důležitý souboj, vzhledem k tomu, ze Dukla sousedí v tabulce s Jihočechy a obě mužstva potřebují body v boji o play-off. Zápas začali dobře Jihočeši a po dvou třetinách dokonce vedli 2:1. Jenže vstup do třetí části znamenal konec nadějím na slušný výsledek. Výpadek Jihočechů znamenal čtyři góly v jejich síti a konec nadějím na body. Dukla tak vyhrála 5:3 a odskočila Jihočechům tabulce . Gólově se po zranění dokázal prosadit i Michal Švihálek.

Starší dorost

Na čtvrtý pokus se povedlo vyhrát derby

V pátek se v Českých Budějovicích hrálo poslední letošní jihočeské derby s Pískem. Hosté zatím všechny tři derby vyhráli a určitě chtěli domácí pokořit i na čtvrtý pokus. Domácí zase chtěli ukázat, že jejich výkon jde nahoru a chtějí postoupit do silnější skupiny. Po první části vedli domácí, ale ve druhé třetině se podařilo Píseckým dokonce vyrovnat a vyhrát třetinu. Domácí se vzpamatovali a ve třetí části jasně kralovali, když ji vyhráli 5:1. Celkově tak svého rivala porazili 8:3 a v tabulce mu šlapou na paty. Čtyři body(2+2) v zápase zaznamenal Luboš Rob.

Jasná záležitost v Havlíčkově Brodě

V sobotu jeli na Vysočinu i dorostenci, ale jejich cesta končila v Havlíčkově Brodě. Jihočeši byl favority zápasu, protože Rebelům se letos příliš nedaří. Od začátku bylo jasné, kdo v zápase zvítězí. Od první minuty padaly branky jen do sítě domácích. Poté Jihočeši trochu zvolnili a poslední gól na 5:0 přidali až v poslední třetině. Brankář Aleš Sova pochytal všech jedenáct střel a vychytal tak svoji zřejmě nejlehčí nulu. Tímto vítězstvím mají Jihočeši jistou účast v silnější skupině nadstavbové části.

Mladší dorost A

Debakl Sparty

Mladší dorost letos není tak silný, jak bývalo v Českých Budějovicích zvykem, ale přeci jen dokáže zahrát a porážet i soupeře zvučných jmen. To se povedlo i ve čtvrtek, kdy do Budvar arény zavítala Sparta Praha. Zápas se rozhodl nečekaně brzo. Po první části totiž již nebylo o co hrát, protože na kostce nad ledem svítil stav 7:1 pro domácí. Sparta žádné překvapení už neukázala a tak se zápas v klidu dohrál do vítězství 9:2 pro domácí a zasloužené tři body. Nejvíce zazářil Jan Bárta, který získal čtyři bodů (1+3).

Další gólová nadílka

V neděli přijelo do Českých Budějovic mužstvo Hradce Králové. Domácí hráli své poslední letošní utkání na svém ledě a zřejmě si popletly datum, protože soupeři dali s sebou domů na cestu skutečně slušnou nadílku. První třetinu sice Východočeši vyhráli 1:0 brankou v poslední minutě, ale pak se nestačili divit co se na ledě děje. Domácí jasně kralovali a vyhráli zaslouženě 9:1. V zápase se výrazně prosadil i Erik Bahula (0+3).

Mladší dorost B

Dukla odjela z prázdnou

K dalšímu zápasu přijala do Budvar arény Dukla Jihlava B. V souboji B týmů obou mužstev se dařilo více domácím. Ti sice na začátku prohrávali, ale ve druhé a třetí části přidali a nakonec vybojovali vítězství 4:2 a body zůstaly doma. Dvě branky vstřelil Jakub Doktor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....