Banes Motor České Budějovice
01.12.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – V dalším hracím víkendu mládeže se nic mimořádného nestalo. Juniorka podlehla na Kladně a vyhrála doma. Starší dorost vyhrál v Jihlavě a podlehl doma Hradci Králové. Překvapením je porážka mladšího dorostu v Havlíčkově Brodě, to se nečekalo, ale vítězství v Pardubicích napravilo dojem. Hráčem víkendu se stává Radek Prokeš, který získal čtyři body (2+2).

Juniorka

Body zmizely až v závěru zápasu

Ve čtvrtek hráli junioři na Kladně. Většina kádru měla v nohou zápas v ET v Brně a to nebylo úplně ideální. Přesto úvod zápasu vyšel lépe Jihočechům, kteří dokonce dvakrát v zápase vedli a ještě sedm minut před koncem byl stav vyrovnaný. Pak se ovšem hned dvakrát prosadili domácí a skóre se zastavilo na stavu 4:2 pro domácí tým. Budějovičtí tak odjeli domů s prázdnou. Jednu branku Jihočechů vstřelil i Pavel Kolařík.

Doma se daří přeci jen lépe

V sobotu přijela do Budvar arény Plzeň. Vzhledem k blízkosti obou měst se dá tento zápas brát jako derby. Obě mužstva k němu nastoupila s odvoláním a zápas se hrál ve slušném tempu. Domácím se podařilo odskočit o dvě branky, ale Západočeši ve třetí části vyrovnali. Za domácí rychle odpověděl Václav Pašek, který vzal zpět vedení v zápase na stranu domácích. Hosté v závěru hráli bez brankáře, ale velkou šanci si nevypracovali. Domácí přidali ještě jednu branku a vyhráli 4:2, čímž se bodově téměř na svého soupeře dotáhli.

Starší dorost

Zasloužené body za dobrý závěr

V pátek cestovali dorostenci na Vysočinu, kde se utkali v Duklou Jihlava. První část vyhrála Dukla 2:1, ale ve druhé části Jihočeši vyrovnali. Dukla dokázala dvěma zásahy obrátit vývoj ve svůj prospěch a s Jihočechy to nevypadalo dobře. Jenže hned v úvodu třetí části domácí zaspali a tal Budějovičtí stačili vyrovnat. Remíza svítila na ukazateli skóre i konci prodloužení a tak se rozhodovalo na samostatné nájezdy. Tam přálo štěstí Jihočechům. Vítězný gól vstřelil Radek Prokeš a dva body za vítězství 5:4sn jedou do Českých Budějovic.

Ve druhé části se rozhodlo

Po první části sobotního zápasu s Hradcem Králové vedli domácí budějovičtí dorostenci 1:0 a vypadalo to na pohodový zápas. Druhá část byla o něčem jiném. Hosté se rozehráli a začali i střílet branky. Paradoxně dali dokonce hned dvě ve vlastním oslabení. Domácí byli rádi, že Jiří Smejkal stačil před koncem druhé části snížit na 3:4 a dal tak domácím naději na zvrat. Ten se nakonec nekonal. Hosté si výsledek pohlídali a při power-play přidali branku na 5:3 a brali tak všechny body.

Mladší dorost A

Ztracené body z Vysočiny

Cestu na Vysočinu si vyzkoušeli i mladší dorostenci, jenže jejich cílem byl Havlíčkův Brod. Od Jihočechů se čekalo spíše vítězství a tak vedení v zápase tomu nasvědčovalo. Domácí ještě v první části zápas otočili a ve druhé třetině vedli již 3:2. Jihočeši měli brutální střeleckou převahu, když na střely vyhráli 51:13, ale branku dali již jen jednu a to stačilo jen na porážku 2:3 a cestu domů bez bodů. Dva body v zápase získal i Jan Bárta.

Z Pardubic s veselou

V neděli hráli dorostenci další kolo v Pardubicích. Vstup do zápasu vyšel Jihočechům báječně, když po sedmi minutách vedli o dvě branky. Ve druhé části sice domácí snížili, ale Budějovičtí další brankou získali svůj náskok zpět. Od stavu 3:1 se již skóre neměnilo a tak Jihočeši vybojovali tři body, o které přišli v Havlíčkově Brodě. Brankář Petr Kváča předvedl v zápase třicet šest zákroků a přičinil se tak významně o vítězství svého týmu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....