Banes Motor České Budějovice
19.11.2012, Miroslav Mayer

Preview mládeže: Ve znamení bojů s lídry tabulky

Č. B u d ě j o v i c e - Základní části mládežnických soutěží se blíží ke své polovině a pomalu se začíná lámat chleba a odhadovat reálná síla mužstev. Juniorka má letos šanci podívat se po třech letech do play-off, starší dorost musí o nejlepší čtyřku ve své skupině bojovat a nebude to mít lehké. Mladší dorost A se zřejmě na přebory republiky nepodívá, ale jede mu o co nejlepší umístění ve skupině a o nejlepší umístění bude bojovat i B dorost. V sobotu čeká na starší dorost a juniorku soboj s lídrem tabulky.

Juniorka

Junioři ve čtvrtek zamíří do Litvínova. Ten je v tabulce na sedmém místě a má o pět bodů více než Jihočeši. Doma se Severočechům příliš nedaří, když z osmi zápasů vyhráli jen tři. První vzájemný duel v Budvar aréně vyhráli hosté 2:1sn a tak mají Budějovičtí co napravovat. V posledních kolech prohrál Litvínov na Kladně 1:3 a pak vyhrál v Plzni 4:1. Je těžké se v tomto soupeři vyznat, každopádně Jihočeši musí nahradit domácí ztrátu s Mladou Boleslaví a potřebují bodovat.

V sobotu přijede do Budvar arény soupeř nejtěžší a to lídr soutěže Piráti Chomutov. Venku ovšem Chomutov není neomylný, když ze sedmi zápasů získal dvanáct bodů. První letošní zápas vyhráli Piráti doma 6:3 a tak jsou na tahu Jihočeši. V posledním kole vyhrál Chomutov na Kladně 4:1. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně..

Starší dorost

Starší dorost si na čtvrté příčce vybojoval menší náskok před konkurenty a bude usilovat o jeho zvýšení, nebo alespoň udržení. Tentokrát sehraje dva zápasy na svém ledě. V pátek přijede BK Mladá Boleslava. Bruslaři jsou na sedmém místě a ztrácejí na Jihočechy již jedenáct bodů. Navíc Jihočechům tento soupeř letos vysloveně svědčí. Vyhráli totiž oba zápasy 7:0 a 4:0 a zatím tedy od tohoto soupeře nedostali ani branku. Navíc Boleslavským se venku nedaří, když vybojovali jen osm bodů. V posledních zápasech prohráli Bruslaři 2:5 doma s Libercem a 3:2p v Jihlavě. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

I dorostenci přivítají v sobotu na svém ledě lídra soutěže, stejně jako junioři. Do Českých Budějovic totiž přijedou Bílí Tygři Liberec. Ti májí v čela tabulky osm bodů náskok a jistotu postupu do silnější skupiny. Tygři mají zatím o něco lepší vzájemnou bilanci, když první zápas vyhráli 9:3 a druhý prohráli 4:5sn. V posledních kolech porazili Tygři Mladou Boleslav 5:2 a doma Písek 6:4. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše..

Mladší dorost A

Tento týden čeká na mladší dorost jen jeden zápas a to v neděli Dukla Jihlava. Ta je v tabulce o dvě příčky před Jihočechy a má o tři body více. První letošní zápas v Jihlavě skončil vítězstvím domácích 4:3. V posledním kola Dukla prohrála doma s Mladou Boleslaví 3:4sn. Pokud České Budějovice zvítězí, dotáhnou svého protivníka a v tabulce si polepší. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B dorost sehraje svůj zápas již v sobotu a jeho soupeřem bude BK Mladá Boleslav B. Bruslaři jsou v tabulce devátí a ztrácejí devět bodů na Jihočechy. Ovšem venku získali Bruslaři jen jeden bod a tak šance je pro domácí tým poměrně velká. První zápas na hřišti soupeře vyhráli Jihočeši 4:1 a jsou favority i tentokrát. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 v Budvar aréně.

.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....