Banes Motor České Budějovice
11.11.2012, Miroslav Mayer

Preview mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Skončila první reprezentační přestávka této sezóny a hokejové soutěže pokračují dalšími zápasy. Nejdelší přestávku měli junioři, kteří odehrají dva zápasy na svém ledě s nejslabšími týmy NOEN extraligy a měli by naplno bodovat. Starší i mladší dorost si zahrají dvakrát, jen B dorost čeká jen jeden zápas.

Juniorka

Juniorka odpočívala nejdéle a tak mělo mužstvo čas na trénink a přípravu na další část soutěže, která nabírá tempo. Ve čtvrtek přijede do Českých Budějovic poslední tým, se kterým se Jihočeši ještě letos neutkali - BK Mladá Boleslav. Bruslařům se zatím hrubě nedaří, když jim patří předposlední místo v tabulce, ale mají jen o osm bodů méně než Budějovičtí. Ovšem na hřištích soupeřů se Bruslařům daří lépe než Jihočechům a tak není radno soupeře podcenit. Poslední kola Středočechům nevyšla. Nejprve prohráli na Kladně 1:3 a a doma podlehli Plzni 1:5. Zajímavostí je, že obě mužstva zatím vstřelila stejný počet branek. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

Dalším soupeřem Jihočechů bude poslední tým tabulky Lvi Ústí nad Labem. Lvům se letos vůbec nedaří, když mají na svém kontě jen jedno vítězství, když hned v prvním kola porazili doma právě Jihočechy 2:0. Od té doby na tříbodové vítězství marně čekají. I přes zatím lepší bilanci s Jihočechy, jsou domácí jasnými favority zápasu a měli by ukázat, že se od prvního kola posunuli vpřed a Lvům porážku oplatit. V posledních kolech Lvi prohráli v Chomutově 2:5 a doma s Kladnem 0.5. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Starší dorost

Starší dorost čekají tuhé boje o čtvrté místo v tabulce zaručující postup do silnější skupiny. Hned v pátek přivítá poslední mužstvo tabulky HC Rebel Havlíčkův Brod. Povinnost velí Jihočechům soupeře porazit a udržet tak svoji pozici. Na straně Budějovických stojí i bilance vzájemných zápasů, když vyhráli oba zápasy 6:1 a 3:1. Navíc Rebelové to venku moc neumějí, když zatím vyválčili jen jeden bod. Ovšem v posledním kole prohráli rebelové doma jen těsně 0:1 s Libercem. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

.

V sobotu čeká na dorostence jeden z hodně důležitých soubojů. Jedou totiž na hřiště svého souseda v tabulce HC Pardubice. Východočeši mají zatím o dva body méně, ale doma se jim příliš nedaří. Pro Jihočechy hovoří i vzájemné letošní zápasy, které oba vyhráli 3:1 a 5:0. Něco podobného by se hodilo i v tomto zápase. V posledních kolech prohráli Pardubičtí v Liberci 0:7 a doma podlehli Jihlavě 2:3sn. Body z města perníku by tedy neměli být nedosažitelné.

Mladší dorost A

I mladší dorost A čeká tento týden souboj s posledním týmem tabulky. Ve čtvrtek totiž sehraje doma jihočeské derby s Táborem, který je zatím bez bodu poslední. První zápas v Táboře vyhráli Budějovičtí hladce 9:1 a vítězství lze očekávat i v tomto zápase. V posledním kola prohráli Táborští doma s Pardubicemi 2:4. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 15.00 na druhé ledové ploše

.

V neděli čeká na dorostence úplně jiná káva. Jedou totiž na led lídra soutěže Komety Brno. Kometa ztratila zatím jen jeden bod a spolu s Libercem jasně vládnou celé skupině. První letošní zápas vyhrála Kometa v Budvar aréně 3:0. V posledním kole porazila Kometa doma Spartu 4:1. Tady budou Jihočeši jen těžko bodovat, ale nemají zde co ztratit a nohou jen překvapit.

Mladší dorost B

Tento tým přestávku neměl a tak ho čeká jen jeden zápas. Bude se jednat o jihočeské derby a soupeřem bude Vajgar Jindřichův Hradec. V tabulce je Vajgar na tom o tři příčky lépe než Budějovičtí, ale první vzájemný zápas vyhráli Budějovičtí doma 6:4 a určitě nebudou chtít v derby prohrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....