Banes Motor České Budějovice
04.11.2012, Miroslav Mayer

Výsledky dorostů: Střelci zamrzli

Č. B u d ě j o v i c e - Dorostenci tentokrát neodehráli moc dobré zápasy. V šesti zápasech získali jen jeden bod! Hlavně selhali střelci. Ze šesti zápasů vstřelili jen devět gólů, což je opravdu málo. Hlavně oba mladší dorosty vstřelil jen tři branky ve čtyrech zápasech. S takovou blancí se jen těžko vyhrávají zápasy.

Starší dorost

V Hradci Králové sahali Jihočeši po bodu

V Hradci Králové v pátek začali lépe domácí, kteří se ujali vedení 2:0. Jihočeši se naštěstí probudili a Josef Žáček dokázal snížit a vrátit svůj tým do hry. Jihočeši pak zvýšili své úsilí a snažili se o vyrovnání, což se jim dvě minuty před koncem i povedlo. Ovšem prodloužení se nehrálo. Domácí dokázali dát devadesát vteřin před koncem třetí branku a rozhodli o svém vítězství 3:2 . Jihočeši sice v zápase svého soupeře přestříleli 32:13, ale jejich muška nebyla přesná.

I třetí jihočeské derby vyhrál Písek

V sobotu se hrálo třetí jihočeské letošní derby v extralize staršího dorostu. Tentokrát se hrálo v Písku. Obě předchozí dokázal vyhrát Písek a Budějovičtí měli teď možnost držet alespoň naději na vyrovnání této bilance. Jenže opět se tak nestalo. Do zápasu vstoupili lépe Budějovičtí a vedli již dokonce 4:2 a vypadalo to, že svého soupeře letos poprvé zdolají. Jenže domácí se semkli a podařilo se jim vyrovnat a zápas dovést do prodloužení. Tam se rozhodlo již za dvě minuty, když domácí rozhodli o svém vítězství 5:4p . Dva body Budějovických zaznamenal i David Ruda.

Mladší dorost A

Ze Sparty bez vstřelené branky

Ve čtvrtek jel mladší dorost do Prahy na souboj se Spartou. Domácím se letos příliš nedaří a tak šance Jihočechů žily. Nadějně to vypadalo možná dvě třetiny, kdy domácí vedli 3:0, ale zápas se nezdál být ještě ztracený. Jenže Sparta si schovala své tři branky do rozmezí dvou minut a rozhodla tak o svém jednoznačném vítězství 6:0 . Jihočeští střelci tentokrát spali a nedokázali překonat gólmana Sparty.

Středočeši rozhodli ve třetí třetině

V neděli přijelo do Budvar arény mužstvo BK Mladá Boleslav. Hosté se ujali vedení 2:0 a domácím se povedlo snížit. Bylo jasné, že rozhodovat se bude ve třetí třetině. Domácí mužstvo svého soupeře přestříleli, ale branky stříleli jen hosté. Zvítězili tak 4:1 a Jihočeši tak prohráli třetí zápas v řadě a navíc ve dvou zápasech vstřelili jen jednu branku a je vidět, kde je tlačí bota. Jedinou brankou Jihočechů dal Jan Bárta.

Mladší dorostB

Na ledě lídra bez šance

Naděje Jihočechů, že uspějí na hřišti lídra soutěže Žďáru nad Sázavou žila jen první třetinu. Pak domácí dali ve druhé části čtyři branky a již se jen dohrávalo. Jihočeši se netrefili ani jednou a domácí celkem devětkrát. Zápas tak skončil 9:0 a domácí jsou dál pevně usazeni v čele soutěže.

Šestá porážka v řadě

V sobotu se dorostenci představili doma a jejich soupeřem byli Bílí Tygři Liberec B. Tentokrát byl zápas dlouho vyrovnaný a rozhodovalo se až ve třetí třetině, do které vstoupili Tygři za vedení 2:1. Třetí třetina se jim ovšem povedla lépe než domácím a celkově vyhráli 4:2 . B dorost tak utrpěl již šestou porážku v řadě a nenavazuje tak na svůj skvělý vstup do soutěže.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....