Banes Motor České Budějovice
28.10.2012, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Další hrací víkend mládežnických soutěží nepatří k těm nejvydařenějším. Juniorka prohrála oba své zápasy a o reprezentační přestávce bude hledat cestu ke zlepšení. Starší dorost předvedl v Liberci nevídaný obrat a přivezl zázračné dva body, ale doma nedal ani branku Jihlavě. Mladší dorost A přišelo o body půl minuty před koncem zápasu. B dorost ztratil vyhrané utkání v poslední třetině.

Juniorka

Oceláři byli nad síly Jihočechů

Ve čtvrtek přijelo do Budvar arény mužstvo HC Oceláři Třinec v roli mírného favorita, ale domácí měli za sebou skvělou bilanci na svém ledě. V první, vyrovnané třetině, dali hosté jednu branku. Do druhé části domácí nastoupili odhodláni vyrovnat a obrátit stav zápasu. Hosté ovšem zkušeně počkali a dokázali domácí třemi brankami zlomit. Jediná branka Davida Bílka byla proti rozjetému soupeři málo. Ve třetí části si domácí ukázali, že při plném nasazení a plnění všech úkolů by se z Třincem dalo hrát, ale to stačilo jen na snížení na 2:4.

V Liberci byla naděje do poloviny zápasu

V dalším kole hráli junioři v Liberci. Utkání bylo výsledkově vyrovnané do poloviny zápasu do stavu 2:2. Pak se Tygři dvěma brankami odpoutali od Jihočechů. Naději vykřesal svým druhým gólem v zápase Emil Švec, ale Tygři opět dvěma brankami odskočili a svůj náskok so udrželi až do konce zápasu. Budějovičtí tak prohráli 3:6 a mají na svém kontě již třetí porážku v řadě. Přes reprezentační přestávku se může dát tým dohromady a svoji bilanci opět zlepšit.

Starší dorost

Nevídaná přestřelka se šťastným koncem

V pátek se dorostenci představili v městě pod Ještědem v souboji s Bílými Tygry Liberec. Domácí vstoupili do zápasu lépe a na začátku druhé části vedli již 3:0. Jihočechům hrozil debakl. Tým se ovšem obdivuhodně zvedl a během pěti minut vyrovnal! Do třetí části šli Tygři s vedením 4:3. Jihočeši však zabojovali a dokázali vyrovnat. Husarský kousek se jim povedl v prodloužení, kdy pět vteřin před koncem rozhodl o vítězství 5:4p Aleš Krátoška. Jihočeši v zápase ani vteřinu nevedli a přesto přivezli dva body.

Bez branek se nevyhrává

V sobotu po obědě se v Budvar aréně odehrál souboj o třetí místo v tabulce a soupeřem českobudějovického týmu byla Dukla Jihlava. Dukla má letos skvělou formu a to prokázal i v tomto zápase. V první třetině byla hra vyrovnaná, ale ve druhé části dokázala Dukla potrestat dvě domácí chyby a ujala se vedení. Ve třetí části domácí riskovali a hráli tři minuty před koncem bez brankáře a Dukla toho využila ke vstřelení třetí branky a vyhrála tak 3:0. Dvě třetiny se hrál hodně dobrý dorostenecký hokej. V domácí sestavě zaujal obránce René Piegl.

Mladší dorost A

Půl minuty před konceme přišel dorost o bod

V neděli odpoledne přivétali dorostenci doma Bílé Tygry Liberec. Hosté vstoupili do zápasu lépe a brzo vedli 2:0. Do konce první třetiny stačili Jihočeši dotáhnout výsledek na 2:3. Ve druhé části se jim dokonce podařilo vyrovnat a tento stav vydržel skoro do konce zápasu. Jenže půl minuty před koncem domácí neuhlídali Liberecké a ti dali branku a místo remízy odvážejí všechny body za vítězství 4:3.

Mladší dorost B

Poslední třetina určila vítěze

Ligový dorost měl skvělý vstup do soutěže, ale v posledních kolech mu trochu dochází dech. Tentokrát hostil doma tým Krkonoše – Trutnov. Dvě třetiny to vypadalo, že body zůstanou doma a Jihočeši přeruší svoji sérii tří zápasů bez vítězství. Vedli totiž 4:2 a nic nenasvědčovalo obratu. Ten ale přesto přišel. Ve třetí části se hosté trefili hned třikrát a otočili tak výsledek zápasu ve svůj prospěch na 5:4 a všechny body vezou domů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....