Banes Motor České Budějovice
21.10.2012, Miroslav Mayer

Mládež: Blýská se na lepší časy

Č. B u d ě j o v i c e - výsledky mládeže se již stabilizují a mužstva postupně nacházejí svojí tvář. Juniorka drží solidní osmé místo, starší dorost se snad již rozjíždí a bude se zlepšovat. Mladší dorost A také začíná pravidelně bodovat a pouze B dorost po dobrém začátku sezóny trochu ztrácí rychlost. Hráčem víkendu je brankář staršího dorostu Tomaž Trelc, který ve dvou zápasech po sobě nedostal ani jednu branku.

Juniorka

Třetí vítězství v řadě

Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Slavia Praha. Letos se jí výsledkové nedaří a z venku přivezla jen jeden bod. Přitom v Českých Budějovicích předvedli hosté velmi dobrý výkon, ale svoje šance nedokázali proměnit. Zatímco brankáři Slavie tým nepodrželi, Bláha dokázal v pravý okamžik ukázat svoji stoupající formu a Jihočechy podržel. Domácí vedli již 3:0 a vypadalo to na klidný průběh. Slavia dokázala ve třetí části zápas zdramatizovat, když snížila až na 4:3, ale navíc již síly neměla. I přes tři obdržené banky byl nejlepším hráčem domácích brankář Ondřej Bláha.

Bod utekl minutu před koncem

V sobotu hráli junioři, stále v oslabené sestavě, ve Vítkovicích. S tímto soupeřem se Jihočechům tradičně příliš nedaří. Přesto to tentokrát mohlo dopadnout dobře. Domácí se ujali vedení a Jihočeši dokázali vyrovnat. Když už to vypadalo na prodloužení dali domácí z nevinné akce šťastnou branku a body za vítězství 2:1 tak zůstávají doma. Jihočeši jsou nadále v tabulce na osmém místě a jsou na kontakt se špičkou. Jedinou branku Budějovických vstřelil Emil Švec

Starší dorost

Dohrávka se nepodařila

Starší dorost měl nabitý program. Hned v úterý ho čekala dohrávka v Jihlavě. Vzhledem k postavení v tabulce se jednalo o důležitý souboj. Jihočeši ho sice nepodcenili, ale přesto se jim nepovedl. Domácí vlétl do zápasu a za chvíli vedli 2:0. Jihočeši sice dokázali dát kontaktní branku Alešem Krátoškou, ale Dukla ještě během druhá části přidala dvě branky a ve třetí části si výsledek 4:1 už pohlídala a v boji o postupovou příčku tak získala důležité vítězství.

Pardubice neměly šanci

V pátek hráli dorostenci stejně důležitá souboj o postupovou příčku, jako v úterý. Tentokrát byl jejich soupeřem tým HC Pardubice. Domácím bylo jasné, že po ztrátě bodů v Jihlavě tentokrát nemohou dopustit žádné komplikace. V první třetině bylo skóre ještě vyrovnané, ale ve druhé části dali domácí hned tři branky, ujali se vedení 4:0 a bylo rozhodnuto. Ve třetí části pak přidali ještě jednu branku a celkově vyhráli 5:0. Dvě domácí branky dal Jakub Šafář

S Bruslaři se Jihočechům tradičně daří

Třetí zápas odehráli dorostenci v Mladé Boleslavi. Tento tým dorostencům tradičně sedí a většinou ho dokáží bez problémů porážet. I letos ho již jednou porazil 7:0 a tak se čekalo další vítězství. Vstup do zápasu Budějovickým tentokrát vyšel nadmíru dobře. Po devíti minutách vedli totiž již 3:0 a bylo rozhodnuto. Bruslaři se nezmohli ani na jednu branku a Jihočeši naopak ještě jednu přidali. Vyhráli tak 4:0 a ve dvou zápasech s Boleslaví ještě neinkasovali a navíc již 142 minut nedostalo mužstvo ani branku. Mimořádný zápas odehrál Radek Prokeš, který dal čistí hatrick a ještě přidal jednu přihrávku.

Mladší dorost A

Obrat ve třetí třetině

Ve čtvrtek přijelo do Českých Budějovic mužstvo HC Pardubice. Jihočeši na tom nejsou v tabulce nejlépe, ale zdá se, že jejich výkon se přeci jen zlepšuje. Toto utkání to mělo potvrdit. Jenže hosté vstoupili do zápasu lépe a ujali se vedení 2:0, které jim vydrželo až 44. minuty. To se totiž domácí střelce probudili a konečně se začali trefovat. Nakonec se rozjeli a sázeli jeden gól za druhým. Poslední gól padl při závěrečné power-play a stvrzoval tak domácí vítězství 4:2. Stínem zápasu bylo vážné zranění Natana Vráblíka. Dva góly domácích dal Tomáš Fencl.

Přestřelka dopadla pro Jihočechy dobře

V neděli zajížděli dorostenci k dalšímu zápasu do Hradce Králové. Zápas byl plný zvratů a množství vstřelených branek. Ve druhé části diváci viděli dokonce šest branek, oba týmy dali po třech. Do třetí části zřejmě trenéři mužstva uklidnili a tak padla už jen jedna branka a tu dali dvě minuty před koncem Jihočeši a zápas skončil 4:5. Jejím autorem byl Erik Bahuala a zajistil tak Jihočechům cenné tři body.

Mladší dorost B

S jedním gólem se nevyhrává

Ligový dorost hrál v neděli svůj zápas v Kolíně. Kolínští doma zatím nebyli moc úspěšní a Jihočeši byli tedy v zápase mírnými favority. Svoji roli ovšem nesplnili. Již po první třetině bylo jasné, že tentokrát zůstanou body v Kolíně. Jihočechům totiž vyschl střelný prach, když jedinou branku vstřelil Jakub Doktor. Nakonec tedy vyhráli domácí 6:1 a Jihočeši prohráli již třetí zápas za sebou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....