Banes Motor České Budějovice
16.10.2012, Miroslav Mayer

Preview: Mládež odehraje hned osm zápasů

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejová sezóna je v plném proudu a mládežnické soutěže pokračují zběsilým tempem. Připravena jsou další utkání a budějovická mužstva mají možnost získat další body a postoupit v tabulce výše. Junioři vyhráli dva zápasy a bylo by dobré navázat na tento úspěch i dále. Starší dorost odehraje dokonce tři zápasy. Dvakrát si zahraje i A tým mladšího dorostu, jen B tým odehraje jen jeden zápas.

Juniorka

Junioři přivítají další z pražských S, tentokrát přijede Slavia Praha. Té se letos hrubě nedaří. V tabulce se krčí až na předposledním místě a z venku přivezla pouhý bod. Favorité jsou tedy Jihočeši, kteří mají šanci prodloužit šňůru svých vítězných zápasů. V posledních kolech prohrála Slavia na Kladně 0:4 a podlehla doma Plzni 2:3sn. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

V sobotu jedou junioři až do Ostravy na zápas s HC Vítkovice. Vítkovice jsou tradiční baštou mládeže a vždy jim patří přední příčky tabulky. Letos jsou zatím Vítkovičtí pátí, ale mají jen o jeden bod více než Budějovičtí. Doma vybojovali Vítkovice jedenáct bodů ze šesti zápasů a budou tak mírným favoritem tohoto zápasu. Přesto se i z Ostravy dají přivést další body. V posledních kolech vyhrály Vítkovice v Chomutově 5:4sn a zdolaly doma Kladno 1:0.

Starší dorost

Starší dorost odehraje v úterý dohrávku v Jihlavě. Tento zápas byl z důvodu nemoci jihlavských hráčů odložen. Nyní je Dukla Jihlava v tabulce o jeden bod za Jihočechy a zdá se, že právě tito soupeři se budou prát o postupovou čtvrtou příčku a z tohoto pohledu zápas dostává větší důležitost. Dukla doma vybojovala z pěti zápasů deset bodů a bude tedy chtít výhodu vlastního ledu využít. V sobotu vyhrála Dukla v Hradci Králové 2:1. První zápas vyhráli Jihočeši do 3:0.

V pátek je na pořadu již plánovaný zápas. Jihočeši přivítají tým HC Pardubice. Východočeši jsou také v tabulce sousedy Jihočechů a mají o jeden bod více. I toto se zdá být kandidát boje o postupovou příčku. V prvním vzájemném duelu v Pardubicích vyhráli Jihočeši 3:1 a vítězství v domácím duelu by posílilo jejich naděje na postupové umístění. Zdá se, že výkony Jihočechů jdou nahoru a vítězství v tomto zápase by to mohlo potvrdit. Východočeši v posledním zápase prohráli v Písku 2:5. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Třetím zápasem tohoto týdne pro dorostence bude zápas v Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou na tom letos lépe než loni, když mají jen o pět bodů méně než Jihočeši. Ovšem doma vyhráli jen dvakrát ze šesti případů a tak by mohli být k poražení i tentokrát. První duel těchto soupeřů v Budvar aréně byl jasnou záležitostí domácích, kteří vyhráli 7:0. Tento výsledek by se hodil i v sobotním zápase. Minulý týden Bruslaři vyhráli v Havlíčkově Brodě 3:1.

Mladší dorost A

Extraligový dorost čekají tento týden dva zápasy. Ve čtvrtek přivítají doma mužstvo HC Pardubice. Jedná se o souboj sousedů v tabulce, když o dva body lépe jsou na tom Východočeši. Ovšem z venku přivezli Pardubičtí jen jedno jediné vítězství a pro domácí je to šance všechny body si nechat doma. První zápas vyhráli Jihočeši 3:1. Minulý týden prohráli Pardubičtí v Mladé Boleslavi 1:4. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 15.00 v Budvar aréně.

Nedělním soupeřem dorostenců bude tým HC Hradec Králové, ten bude mít výhodu domácího ledu. Hradečtí jsou zatím pátí a mají o čtyři body více než Jihočeši. Doma získali Východočeši tři vítězství z pěti zápasů. Poslední zápas Hradce ukazuje sílu týmu, když Hradečtí vyhráli 6:2 na Spartě. Tady bude pro Jihočechy hodně horký led. V prvním vzájemném zápase prohráli Jihočeši doma 3:5.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehraje jen jeden zápas. Stane se tak v neděli v Kolíně. Kolín je sedmý a má osm bodů o pět méně než Jihočeši. Doma ovšem Kolínští vybojovali jen jedno vítězství a tak by zde Jihočeši mohli uspět a podržet si tak kontakt se špičkou svojí skupiny.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....