Banes Motor České Budějovice
02.10.2012, Matěj Mayer

Preview: Mládež se tento týden utká třikrát s Jihlavou

Č. B u d ě j o v i c e – Po nepříliš vydařeném minulém týdnu se nyní podíváme, jací soupeři nastoupí proti mládežnickým celkům HC České Budějovice tento týden. Dva zápasy čekají kategorii juniorů a staršího i mladšího dorostu. „Béčko“ mladšího dorostu hraje první a zároveň jediný zápas až v neděli. Podívejme se na soupeře Jihočeských mužstev podrobněji.

Junioři

Nejstarší kategorii čeká nejbližší duel už ve čtvrtek. Do Budvar arény zavítá mužstvo HC Olomouc, kterému se zatím trochu překvapivě daří. V tabulce patří soupeři šesté místo se ztrátou však pouhých tří bodů na druhý Zlín. Olomouc hrála poslední utkání minulý pátek a v něm podlehla nejmenším možným rozdílem domácí Plzni 0:1. Den předtím hrála v Kladně, kde se jí dařilo lépe, když zvítězila 4:2. V útoku čtvrtečního soupeře nejvíce září dvojice David Šťastný a Lukáš Králík, kteří si drží průměr přes bod na zápas. Utkání začíná v Budvar aréně v 18:30.

V sobotu vyrážejí junioři na led Zlína. O tom jsme se již zmiňovali a znovu tedy připomínáme, že mu patří zatím druhé místo. Z osmi zápasů jich totiž vyhrál hned pět a také jeden v prodloužení. Minulý týden nejprve Moravané obdrželi příděl od suverénního Chomutova 7:2, aby si v sobotu v domácím prostředí zlepšili náladu po vítězství 3:2 nad Kladnem. Za PSG Zlín se letos nejlépe prosazuje teprve osmnáctiletý Pavel Sedláček s osmi body (4+4).

Starší dorost

Starší dorostenci odehrají dva zápasy ve dvou dnech. Nejprve v pátek vyjíždí na utkání do Jihlavy, kde poměří síly s Duklou. Ta je v tabulce před Jihočeským mužstvem, s šestnácti body ji patří ve skupině střed třetí místo. Dukla Jihlava zatím prohrála pouze dvakrát, takže zápas to pro České Budějovice určitě nebude snadný. V posledních třech zápasech sice Dukla brala pokaždé všechny body, ve všech případech ale zvítězila pouze o jednu branku. Z kádru soupeře je pro Jihočechy největší hrozbou bezpochyby Jan Mandát. Za osm zápasů má na kontě už dvanáct bodů (5+7).


V sobotu přivítají starší dorostenci na svém ledě mužstvo z Hradce Králové. To zatím příliš bodů nezískalo a pohybuje se na šestém místě ve skupině střed. Hradec Králové hrál poslední dvě utkání proti Liberci a Jihlavě a z obou odešel poražen. České Budějovice a Hradec Králové sice dělí v tabulce rozdíl pouze jednoho místa, Hradec má však o pět bodů méně a pro Jihočechy by mě sobotní duel znamenat jasný zisk tří bodů. Pozornost z kádru soupeře si zaslouží Daniel Voženílek, který vede produktivitu Hradce s jedenácti body (3+8). Zápas v Budvar aréně startuje netradině v 17:45.

Mladší dorost

Nejmladší kategorie dorostu si naopak rozdělí dvě utkání do čtyř dnů. Ve čtvrtek přivítá v Budvar aréně prvního soupeře, kterým bude tým Kometa Brno. Ta v této kategorii tradičně patří k nejlepším a ani letošek není výjimkou. Brněnští celkem s přehledem vedou tabulku skupiny střed s šesti výhrami ze šesti zápasů a také všeříkajícím skóre 30:6. K tomuto asi není potřeba více dodávat. Jihočechy čeká ve čtvrtek těžký duel, ve kterém bude každý získaný bod vítaným. V kádru Brna působí i nejproduktivnější hráč celé extraligy mladšího dorostu. Českobudějovičtí se budou snažit, aby Radek Koblížek nerozšířil svou sbírku bodů ze současných sedmnácti (10+7). Pokud si tento zápas nechcete nechat ujít, přijďte ve čtvrtek v 15:00 do Budvar arény.

Další zápas sehrají mladší dorostenci až v neděli. Dukla Jihlava sbírá body i v kategorii mladšího dorostu, kde ji patří po šesti kolech třetí příčka. Do Jihlavy se letos rozhodně nejezdí pro body. Dukla zatím odešla z domácího ledu poražena jedinkrát a i z tohoto zápasu získala jeden bod. Největší hrozbou soupeře je čerstvě patnáctiletý Lukáš Anděl, který má úžasný průměr tři body na zápas.

Mladší dorost B

„Béčko“ je zatím stoprocentní a tento týden se bude snažit tuto bilanci udržet. A nemělo by to být příliš těžké. Soupeřem je totiž B-mužstvo Jihlavy, které v sezoně zatím tápe. Jediné dva body získalo za výhru v prodloužení. Českobudějovičtí mají o zápas méně než většina mužstev. Dukla Jihlava B by měla být pro Jihočechy lehkým soupeřem a měli by potvrdit roli favorita.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....