Banes Motor České Budějovice
13.12.2011, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č.B u d ě j o v i c e – Odehraje se poslední kompletní hrací víkend mládežnických soutěží v roce 2011. Mládež čeká reprezentační přestávka a další kola se odehrají až v roce 2012. Juniorka odehraje ještě dva zápasy a potřebovala by konečně vyhrát. Starší dorost čeká nadstavbová část v silnější skupině. Kde odehraje první dva zápasy na vlastním ledě. Mladší dorost A čekají ještě dva zápasy, ale B dorost tentokrát nehraje. Další víkend hrají jen mladší dorosty.

Juniorka

Juniorka tentokrát začne již ve středu, když zajíždí do Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou v tabulce na předposledním místě a příliš se jim nedaří. Jenže doma získali sedmnáct ze svých dvaceti čtyř bodů. Jihočechům se zatím v nadstavbové části nepovedlo ještě získat ani bod a právě ve městě aut by se to mohlo povést a navíc by to bylo potřeba. V posledním kole vyhrála Boleslav 3:0 v Pardubicích, ale ve čtvrtek prohrála doma 0:6 s Jihlavou. Zatím by to měl být nejlehčí soupeř v nadstavbové skupině a českobudějovičtí junioři by potřebovali co nejvíce uzdravených hráčů základního kádru, aby se mohli přivést první body.

V sobotu se junioři rozloučí s letošním rokem v Budvar aréně. Jejich soupeřem budou Bílí Tygři Liberec. Tygrům se také nedaří, když jsou třetí od konce a mají jen o bod více než Mladá Boleslav. Ovšem venku Tygři získali již třináct bodů a to je o pět více než Jihočeši. V posledním kole nejprve Tygři prohráli s Třince 3:4sn a pak vyhráli v Jihlavě 2:0. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost zakončil základní část vítězstvím v Písku a v pátek začne nadstavbu zápasem na svém ledě. Prvním soupeřem mu bude Kometa Brno. Kometě se příliš nedařilo, když je až osmá a ztrácí na Jihočechy čtrnáct bodů. Venku se daří Kometě lépe než doma, takže není radno soupeře podcenit, ale vstoupit do nadstavbové části vítězně. Zápase se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Hned druhý den sehrají dorostenci svůj poslední soutěžní zápas v roce 2011 a bude to opět na vlastním ledě. Tentokrát přijede další moravský soupeř HC Zlín. Ten je dokonce v tabulce nadstavbové skupiny až poslední. Na hřištích soupeřů navíc Zlínští vyhráli jen šestkrát. I v tomto duelu jsou domácí favority a měli by naplno bodovat, pokud budou hrát v plné síle. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

.

Mladší dorost A

Mladší dorost má před sebou ještě dva hrací víkendy. Hned v tom prvním sehraje svůj třetí zápas na domácím ledě v řadě a poslední v roce 2011. Jihočeši přivítají HC Pardubice. Pardubičtí jsou pátí, ale mají již velkou ztrátu na čtvrtého. V posledním kole vyhrály Pardubice 4:1 v Havlíčkově Brodě. První vzájemný zápas vyhráli v Pardubicích Jihočeši 4:1. Tento výsledek by byl dobrý i tentokrát. Českobudějovičtí drží postupové druhé místo a tak doma nesmí rozdávat body. Zápase se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....