Banes Motor České Budějovice
06.12.2011, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Do konce letošního roku zbývá odehrát ještě dva soutěžní víkendy. Juniorku čeká těžká práce na ledě lídra soutěže a doma přivítá Chomutov. Starší dorost sehraje hned tři zápasy, kterými uzavře základní skupinu. Mladší dorosty čeká jen jeden zápas. Hlavní je, aby se uzdravilo co nejvíce hráčů a mužstva mohla nastoupit kompletní.

Juniorka

Ve čtvrtek se juniorka představí na ledě lídra soutěže HC Litvínov . Na svém ledě Litvínov letos zatím jen dvakrát prohrál a je tedy v zápase jasným favoritem. Jihočeši mohou v tomto zápase jen překvapit. Přesto do zápasů půjdou naplno a důležité je, aby se marodka vyprázdnila. Obě mužstva spolu ještě letos nesehrála soutěžní zápas. Oba poslední zápasy dokázal Litvínov vyhrát. Nejprve doma porazil Jihlavu 4:2 a pak vyhrál 3:2 v Pardubicích.

V sobotu přijede do Budvar arény mužstvo HC Chomutov. Ten je na třetím místě a ze soupeřových hřišť zatím přivezl čtrnáct bodů. Venku se tedy nezdá být tak nebezpečný, jako je doma. Přesto nečeká Jihočechy lehký zápas a budou muset ukázat všechno co umějí, protože případná porážka by se posunula v tabulce směrem dolů. V posledních dvou kolech Chomutovští porazili doma Třinec 3:2sn a pak prohráli vysoko v Jihlavě 7:3. Zápas se odehraje v sobotu od 11.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost sehraje během pěti dnů tři zápasy. Na jistotu udržení první příčky v tabulce své skupiny potřebuje získat tři body, ale do nové tabulky se počítají pouze body s týmy, které také postoupí a tak bude dobré vyhrát zápas s Pískem. Ovšem jako první se Jihočeši utkají ve čtvrtek doma s Letňany. Letci mají spíše jen teoretickou šanci na postup do silnější skupiny. Ve hře je devět bodů a Letci ztrácejí na čtvrté místo sedm bodů. Ve všech zápasech dokázali Jihočeši bodovat. Nejprve vyhráli v Praze 4:1, pak doma 2:0 a pak v Praze prohráli 2:3sn. Poslední vzájemný zápas v této sezóně se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu přijede do Českých Budějovic nejoblíbenější soupeř dorostenců BK Mladá Boleslav. Bruslaři jsou jasně poslední a bez naděje na postup do silnější skupiny. Všechny vzájemné duely Jihočeši vysoko vyhráli. V Boleslavi 9:2, doma pak 9:0 a nejvyšší porážku utrpěli Bruslaři doma, když prohráli 1:11. V posledním kole prohráli Bruslaři v Letňanech 4:5sn. Jihočeši jsou jasným favoritem. Zápas se odehraje v sobotu od 18.00 v Budvar aréně.

-

Základní skupinu ukončí Českobudějovičtí derby zápasem s IHC Písek. Písek je zatím třetí a historický postup do silnější skupiny a tím jistota play-off jim již nemůže uniknout. Právě proto bude derby prestižní. Navíc zatím jsou na tom ve vzájemných zápasech lépe Českobudějovičtí. První zápas sice doma prohráli 2:5, ale pak dvakrát vyhráli 5:4 a 6:2. Body z těchto zápasů si soupeři ponesou do nadstavbové části. V posledním kole Písečtí prohráli 1:5 v Liberci. Poslední zápas základní skupiny se odehraje v pondělí v Písku.

Mladší dorost A

Mladší dorost sehraje jen jeden zápas a jeho soupeřem bude tým BK Mladá Boleslav. Bruslaři si v této kategorii vedou jen o něco lépe než ve starším dorostu. V tabulce je třetí od konce. Zato Jihočeši se dotáhli na druhé místo a mají o co bojovat. Oba vzájemné duely navíc Jihočeši s přehledem vyhráli. Nejprve doma 5:0 a pak i venku 6:1. V posledním kole pak Bruslaři prohráli v Brně 2:5. Favority zápasu jsou Českobudějovičtí. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

.

Mladší dorost B

B dorost se v posledních kolech zvedá a má lepší a lepší výsledky. Tentokrát ho čeká derby s týmem Vajgar Jindřichův Hradec. Tomu se moc nedaří, když je z devíti body zatím na desátém místě a bude muset hodně bojovat o udržení v soutěži. První duel v Jindřichově Hradci zvládli lépe hosté, kteří vyhráli 7:1. Favority proto budou v tomto zápase. Zápas se odehraje v sobotu od 14.30 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....