Banes Motor České Budějovice
04.12.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže - mladší lepší starších

Č. B u d ě j o v i c e - V uplynulém týdnu se v mládežnickém českobudějovickém hokeji událo hodně věcí. Většina z nich byla negativních a tak i výsledky nejsou moc dobré. Juniorka má stále velké množství zraněných hráčů a oba zápasy tak prohrála. Starší dorost přišel o trenéra a ještě musí vypomáhat juniorům a tak jeden zápas vyhrál a jeden prohrál. Mladší dorost A vyhrál oba své zápasy a v tabulce se posouvá nahoru. Mladší dorost B byl úspěšný, když jeden zápas vyhrál a druhý remizoval. Hráčem kola je útočník mladšího dorostu Jiří Smejkal, který ve dvou zápasech zaznamenal devět bodů (5+4).

Juniorka

Bez branek to nejde

První zápas druhé části hráli Jihočeši až v pátek v Karlových Varech. Počet nemocných či zraněných se rozrostl a hrát nemohl ani lídr bodování soutěže Michal Švihálek. Mužstvo dokonce odjelo jen s jedním brankářem. Slepované mužstvo drželo dvě třetiny stav 0:1, ale v poslední části domácí přidali tři branky a vyhráli tak 4:0. Za výkon se oslabené českobudějovické mužstvo stydět nemusí.

Na konci nechybělo mnoho

Hned druhý den odpoledne hráli junioři další zápas. Do Budvar arény přijelo mužstvo HC Plzeň 1929. Již mohl nastoupit Michal Švihálek, ale chyběl další reprezentant Rousek. Do branky se již mohl postavit opět Pavel Kantor a tak naději Jihočechů byly větší. Plzeňští šli ovšem do dvoubrankového vedení a domácí snížili, ale hosté stačili do konce druhé části opět získat dvoubrankový náskok. Ve třetí části snížili Jihočeši na 2:3, ale na více jim síly nestačili. Ani závěrečný tlak vyrovnání nepřinesl a tak všechny body odvezla domů Plzeň.

.

Starší dorost

Vydřená výhra

Ve čtvrtek hráli dorostenci doma s týmem Bílí Tygři Liberec. Jednalo se o souboj prvního týmu tabulky s druhým. Zápasu na kvalitě ubralo množství nemocných hráčů na obou stranách. Domácí mohli k zápasu postavit jen jednoho brankáře. Navíc před zápasem odstoupil trenér Českobudějovických a tak mužstvo mělo více problémů najednou. Přesto odehrálo dobrý zápas ve kterém po celý průběh vedlo. Tygři vždy jen dotahovali a v závěru se dokázali přiblížit na rozdíl jedné branky, ale koncovka zápasu byla v plně v režii domácích, kteří vyhráli zaslouženě 5:4. Nejlepším hráčem zápasu byl domácí útočník Martin Záhora.

Rozhodla druhá třetina

V sobotu odjížděl ještě oslabenější tým Jihočechů k dalšímu kolu do Pardubic. Domácí vstoupili do zápasu lépe a ujali se vedení. Jihočeši se tahali o výsledek a nejblíže byli za stavu 2:2. Pak se Východočeši rozjeli a dali dvě branky. Ve třetí části Jihočeši ještě snížili na 3:4, ale vteřinu před koncem domácí pojistili vítězství v zápase na 5:3. Jednu branku v zápase zaznamenal Radek Prokeš. Jihočeši mají i nadále v čele tabulky náskok šesti bodů.

Mladší dorost A

Vítězství na ledě druhého týmu tabulky

Ve čtvrtek sehráli mladší dorostenci zápas v Letňanech. Letci dokázali v Budvar aréně vyhrát a nyní byla řada na Českobudějovických, aby jim porážku oplatili a ukázali, že jejich výkonnost opravdu stoupá a chtějí se poprat o přebory republiky. Od začátku se Jihočechům dařilo plnit všechny svoje záměry. Podařilo se jim dát branku hned v první minutě a do konce třetiny ještě jednu přidat. Na snížení domácích odpověděli Jihočeši dvěma brankami a zlomili odpor soupeře. Konečné skóre zápasu bylo 5:1 pro českobudějovický tým. Tři body v zápase získal Tomáš Jáchym.

Kanonáda v Budvar aréně

V neděli přijela do Budvar arény Dukla Jihlava. Jihočeši byli favoritem zápasu a svoji úlohu plnili hned od začátku zápasu. Po první třetině bylo o výsledku rozhodnuto. Příjemné bylo, že v první třetině se prosadili netradiční střelci a ti osvědčení skórovali až ve druhé části. Zápas se nakonec málem strhl v exhibici domácích. Ti nakonec vyhráli 9:4 a připsali další body na své konto. Pět bodů v zápase zaznamenal Pavel Samohejl

Mladší dorost B

Vysoké vítězství

B dorost hrál ve čtvrtek svoje další kolo doma s týmem Benátky nad Jizerou. V minulém kole dokázali českobudějovičtí dorostenci po šesti kolech opět vyhrát a něco podobného chtěli zopakovat a tentokrát. Po první třetině to vypadalo nadějně a domácí vedli 3:1, jenže po druhé části to bylo 3:3 a začalo se od začátku. Jihočeši dali síly dohromady a dokázali dát tři branky a zápas tak vyhrát 6:3 a získat druhé vítězství v řadě. Tři body v zápase zaznamenal obránce Ivan Korecký.

Další domácí bod

I v sobotu hráli ligoví dorostenci na svém ledě další zápas s Bílými Tygry Liberec B. Zápas byl vyrovnaný a vyrovnané bylo i skóre. Branky začaly padat až ve druhé části a Jihočeši na tom byli o něco lépe. Ve třetí části se Tygrům podařilo opět vyrovnat a za stavu 3:3 se nakonec i oba soupeři rozešli. Jihočeši tak uhráli třetí remízu v této sezóně. Jednu branku domácích vstřelil Michal Kubeš.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....