Banes Motor České Budějovice
14.09.2011, Miroslav Mayer

Druhý hrací víkend mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže pokračují již druhým hracím víkendem. Nejvíce sledovaným mužstvem bude juniorka, která z venku nepřivezla ani bod a tam se bude snažit vyhrát doma. Starší dorost měl výborný start a bude se snažit udržet vysokou laťku. Dobře začal i mladší dorost A. B dorost získal bod za remízu a bude tak bojovat o další bodový příděl

Juniorka

Ve čtvrtek bude mít juniorka těžký den. Do Budvar arény totiž přijede Dukla Jihlava a Jihočeši už musejí bodovat, aby zaplašili myšlenky a poslední dva nepovedené ročníky, kdy také špatně odstartovala. Mužstvo musí zlepšit obrannou činnost a začít střílet branky. Dukla nejprve porazila v Praze Slavii 2:0, ale pak podlehla doma Kladnu 1:3. Zdá se, že Dukla bude nebezpečnější venku. Sledovaná zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Sobotní zápas také nebude pro Jihočechy procházkou růžovým sadem. Zajíždějí totiž na Spartu. Z Holešovic se body snadno nevozí a toho si je určitě mužstvo vědomo. Přesto se Spartě doma nepovedl hned první duel, kdy podlehla Pardubicím 2:4. Chuť si pak spravila při dalším domácím zápase se Slavii, kterou porazila 5:2. Situace v tabulce skupiny není zatím pro českobudějovický tým nějak tragická a po dalším víkendu může být vše jinak.

Starší dorost

Starší dorost měl dobrý start a může tedy hrát klidně. Ve čtvrtek zajíždí do Liberce potrápit místní Bílé Tygry. Tygři odstartovali hůře než Jihočeši, když nejprve podlehli doma Pardubicím 1:2, ale pak vyhráli v Letňanech 3:2. Mírným favoritem se tedy zdají být Českobudějovičtí, kteří jsou ve formě a pomalu se jim vyprazdňuje i marodka.

V sobotu se v Budvar aréně představí Pardubice. Ti po vítězství v Liberci nestačili v Mladé Boleslavi na místní Bruslaře těsně 2:3. Situace v tabulce tak umožňuje Jihočechům v případě vítězství udělat si již na počátku sezóny mírný odstup od soupeřů a klid pro další práci. Souboj se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Extraligový mladší dorost začal dobře. Po prvním zápase drží čisté konto a inkasovat co nejméně bude i v dalším zápase. Ovšem tentokrát to bude velmi těžké. Ve čtvrtek totiž zajíždí na led jednoho z favoritů soutěže Komety Brno. Kometě se v této věkové kategorii tradičně daří a Jihočeši mívají velké problémy hlavně se zápasy v Brně. Komety začala soutěž ještě lépe, když rozstřílela nováčka z Třebíče 14:0. Toto utkání ukáže současnou sílu týmu.

Hned v neděli přijede do Českých Budějovic lehčí soupeř a to právě Třebíč. Ta zaplatila tvrdou daň hned v prvním kole doma s Kometou. Jihočeši jsou v utkání favoritem ale nesmí soupeře podcenit. Zápase se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B dorost čeká tento týden jen jeden zápas, ale bude určitě velmi těžký. V neděli totiž pojede do Pardubic, kde se utká s B týmem. Bude je jednat o těžký souboj dvou B týmů extraligových mužstev a tak leze očekávat kvalitní hokej. I zde může mužstvo ukázat své kvality a sílu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....