Banes Motor České Budějovice
11.09.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Skončil první hrací víkend mládeže. Celkové bilance českobudějovických mužstev je sice příznivá, ale jásat nelze. Juniorka totiž opět vstoupila do sezóny nejistě a utrpěla hned dvě porážky. Ovšem obě na hřištích soupeřů. Starší dorost oba své duely vyhrál. Mladší dorost A nedostal doma ani jednu branku a B dorost v prvním zápase remizoval. Hráčem víkendu se stal Václav Pašek, který ve dvou zápasech získal 6 bodů (2+4).

Juniorka

Dobrý začátek a potom zkrat

Juniorka vstoupila do sezóny nejlépe, jak to šlo. V prvním zápase na Kladně od páté minuty totiž vedla zásluhou Michal Švihálka. Bohužel to bylo od Jihočechů vše. Zkraty některých hráčů připravili mužstvo o lepší výsledek. V rozmezí tří minut hosté dostali tři branky a o zápase bylo rozhodnuto. Jihočechům nebylo nic platné, že minimálně polovinu zápasu byli lepším celkem, nakonec totiž Kladno vyhrálo 4:1 a do sezóny tak vstoupilo lépe.

Špatný úvod zápasu

V sobotním zápase v Pardubicích bylo vše jinak. Domácí vstoupili do zápasu razantně, když ve třetí minutě dali dvě branky. Jihočeši vstřelili první branku až za stavu 0:4. Sice se jim podařilo snížit na 2:4, ale Pardubičtí hned opět získali tříbrankový náskok a ten si udrželi až do konce zápasu. Celkové skóre tak bylo 5:2 pro domácí a českobudějovické mužstvo jelo domů bez bodu. V obou zápasech mužstvo hodně inkasovalo a dalo jen tři branky. Jednu z nich dal i Eddie Turek.

Starší dorost

Velká přestřelka

Úvodní střetnutí sehráli starší dorostenci v Havlíčkově Brodě. Zápas to nebyl rozhodně lehký a měl divoký průběh. Jihočeši vedli 3:1 a domácí vyrovnali na 3:3. Pak se hosté dostali do brankového trháku a Rebelové na něj již nedokázali odpovědět. V zápase se dařilo druhému útoku Pašek, Krátoška a Ruda. Tito hráči dali celkem pět branek. První hatrick v sezóně zaznamenal Aleš Krátoška. Výsledek zápasu 8:4 neodpovídá průběhu hry, protože Rebelové předváděli dobrý výkon.

Rozhodlo se v poslední třetině

V sobotu přijel do Budvar arény Hradec Králové. Úvod zápasu domácím nevyšel, když kupili chyby v rozehrávce ve vlastní třetině. Hosté z toho dokázali vytěžit jen jednu branku. Domácím se podařilo vyrovnat a pak postupně získávali v zápase převahu. O výsledku se rozhodlo až v závěru zápasu, který zvládli lépe domácí a po zásluze tak vyhráli 4:2 . Výborný výkon předvedl brankář David Gába, který si ještě navrch připsal gólovou asistenci u prvního gólu.

Mladší dorost A

První vítězství s nulou

V neděli se v Budvar aréně představilo mužstvo BK Mladá Boleslav. Jihočeši dali první branku v půlce první třetiny a další pak postupně přidávali v dalších třetinách. Dobrou hru dopředu českobudějovičtí hráči ještě zvýraznili dobrou prací v obraně a tak spolu s brankářem Sovou mužstvo nedostalo ani brankou a slaví vítězství 5:0. Nejvíce se střelecky dařilo Jiřímu Smejkalovi, který zaznamenal tři body (2+1).

Mladší dorost B

Na úvod dělba bodů

B dorost přivítal na svém ledě Žďár nad Sázavou. První branku dali hosté a domácí dotahovali. Pak se v jednobrankovém vedení obě mužstva střídala. Přetahovaní nakonec skončilo vyrovnáním domácích, které zařídil svoji brankou Ondřej Šulek a obě mužstva tak získala po jednom bodu za remízu 4:4 .

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....