Banes Motor České Budějovice
02.03.2011, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Sezóna se blíží ke konci a juniorům zbývá ještě šest kol na to, aby se dostali z barážové příčky. Nyní musí získat ze třech zápasů plný počet bodů, ale záchrana již není plně v rukou mužstva. Starší dorost sehraje jen jeden zápas, ale jeho pozice je jistá. Mladší dorost A se také drží dobře, ale bude chtít vybojovat první místo. Mladší dorost B sehraje zápas s Libercem.

Junioři

Smutně se mluví o tomto mužstvu. Svými nevyrovnanými výkony se propadá tabulkou a nyní už nemá vývoj zcela ve svých rukou. Ovšem na rezignaci je daleko. Hned ve čtvrtek totiž přivítají na druhé ploše Havlíčkův Brod. Ten je v tabulce na předposlední příčce a sestupu již neunikne. Přesto zatím dokázali Rebelové Jihočechy pokaždé letos porazit. Poslední zápas v nadstavbové části vyhráli doma 3:2sn. Nyní je nutné zvítězit. Není se na co šetřit. Havlíčkův Brod v posledním kole prohrál v Olomouci 1:5. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Po dni odpočinku pojedou českobudějovičtí junioři do Pardubic. Pardubice již nemají ci ztratit. Záchranu mají jistou. S tímto soupeřem mají Jihočeši kladnou bilanci. Vyhráli oba domácí zápasy, ale v Pardubicích prohráli. Poslední zápas vyhráli Jihočeši doma 6:3. I nyní nezbývá než zvítězit. Nic než tři body nepřipadají v úvahu.

Hned v pondělí se opět junioři utkají v dalším kole a to na domácím ledě. Jejich soupeřem bude Kometa Brno. Kometa ještě nemá záchranu soutěže úplně jistou. Má sice na barážové umístění náskok jedenáct bodů, ale teoreticky by ještě mohla jít do baráže. Předchozí zápasy měla úspěšnější Kometa. Doma dvakrát vyhrála, naposledy 4:2 a prohrála jen v Budvar aréně 2:3p. Další důležitý zápas se odehraje v pondělí od 18.00 na druhé ledové ploše.

Starší dorost

Starší dorost čeká výjimečně jen jeden zápas. Odehraje ho v sobotu na domácím ledě a jejich soupeřem bude Zlín. Zlín je v tabulce pátá a ztrácí na Jihočechy devět bodů. První, a jediný duel, letos vyhráli ve Zlíně domácí těsně 4:3. Naposledy porazil Zlín doma Třinec 5:3. Zápas se odehraje v sobotu od 12.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost sice ztratil první pozici, ale má o zápas méně a může si svoje místo získat zpět. Hned v neděli bude mít možnost ukázat svoji kvalitu v souboji s pátým týmem tabulky Rebel Havlíčkův Brod. S Rebely mají Jihočeši jednoznačně kladnou bilanci. Zatím získali všechny body ze vzájemných soubojů. Poslední zápas vyhráli Jihočeši v Havlíčkově Brodě 6:0. Zápase se odehraje v neděli od 12.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

V neděli se představí B dorost na soupeřově ledě a bude to B tým Liberce. Tygři jsou v lize na pátém místě a ztrácejí na druhé Jihočechy sedm bodů. Vzájemné zápasy vyznívají lépe pro Jihočechy, kteří dva vyhráli a jeden prohráli. Poslední duel skončil vítězstvím Tygrů v Budvar aréně 5:2. Zápas se odehraje v neděli v Liberci.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....