Banes Motor České Budějovice
18.03.2010, Miroslav Mayer

Jaroslav Liška: Mužstvo jsem po zápase nepochválil

Č. B u d ě j o v i c e - První zápas čtvrtfinále play-off extraligy staršího dorostu vyhráli českobudějovičtí mladíci 6:3. Tímto zápasem se zároveň mužstvo rozloučilo s Budvar arénou pro letošní sezónu. V pátek totiž čeká mužstvo odveta v Pardubicích a v případě postupu pak turnaj čtyř nejlepších mužstev v Prostějově. Utkání hodnotí trenér Jaroslav Liška
První utkání s Pardubicemi se dvě třetiny vyvíjelo dost jasně.
Dvě třetiny se utkání vyvíjelo podle nás. Měli jsme více ze hry a byli jsme schopni dávat góly. Proto byl po dvou třetinách stav 5:0.

Co se stalo na začátku třetí třetiny?
Po dvou třetinách jsme si řekli, že to dál chceme hrát jednoduše a musíme dostat puky ven z pásma. Bohužel to podvědomí bylo silnější. Najednou jsme neměli pohyb. Ztratili jsme puk a propadli jsme a dostali jsme góla.

Po druhé brance jste si vzal oddechový čas.
Pokud se nám stane, že dostaneme rychlé góly, tak si beru oddechový čas a chci kluky zklidnit. Oni to potom chtějí ztrhnout a udělají ještě více chyb.

Přesto mužstvo opět inkasovalo a mělo i štěstí, že těch branek nebylo více.
Dnes nás podržel brankář Bláha. Měli jsme i štěstí. V přesilovce pět na tři trefili Pardubičtí tyčku. Tam, kdyby dali na 5:4, tak by nám asi nebylo dobře. Netěší mě, že jsme měli takto dramatickou poslední třetinu, ale těší mě výkon v první a ve druhé třetině. Bohužel jsem mužstvo nemohl pochválit, spíše jsem jim vynadal

Překvapili vás Pardubice něčím?
Vůbec ne. Oni hráli přesně to, co nám připravovali a na co jsme se dva dny připravovali. Letos jsme s nimi už hodně hráli a známe filosofii trenérů. Hráli otevřený hokej a chtěli nás přitlačit v našem obranném pásmu a to se jim podařili až v poslední třetině. Pokud jsme dostali puk rychle z obranné třetiny, tak jsem tam žádné problémy neměli.

Tentokrát si hráči dávali pozor na vyloučení.
Dnes to bylo dobré. Kluci si dali říct a nereagovali na výroky rozhodčího a nechtěli se prát. Chtějí prostě hrát v pěti a to je určitě zlepšení.

Chystáte nějako změny do odvety v Pardubicích?
Pokud sehrajeme v Pardubicích utkání jako dvě třetiny tady, bez chyb a bez vyloučení, tak si myslím, že šanci máme. Každopádně teď máme dva mečboly.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....