Banes Motor České Budějovice
03.03.2010, Miroslav Mayer

Poslední kola juniorů a staršího dorostu

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři a starší dorost zakončí tento víkend své základní soutěže. Mladší dorosty před sebou ještě pár zápasů mají, ale i jim se blíží konec letošní sezóny. Junioři sehrají jeden zápas a budou čekat zda postoupí do play-off. Starší dorost má play-off jisté a podle postavení v tabulce čeká na dalšího soupeře. Mladší dorosty jsou na tom v tabulce dobře a bojují o body a čest.

Junioři

V pátek zakončí junioři nepříliš vydařenou sezónu v Ústí nad Labem. Ústí má jistotu play-off, ale také bojuje o lepší startovací pozici. Jihočeši jsou v vzájemných duelech na tom letos lépe.Vyhráli tři zápasy a prohráli jen dva. Poslední zápas se odehrál v Budvar aréně a domácí vyhráli 4:3 . Pokud se na Jihočechy neusměje štěstí a postoupí na poslední chvíli do play-off, bude to jejich poslední letošní soutěžní zápas.

Starší dorost

Poslední zápas v základní části v Budvar aréně sehrají Jihočeši s Duklou Jihlava. Ta se nachází spíše v druhé polovina tabulky, ale play-off má zajištěno a může hrát v klidu. Navíc Dukla, jako jeden z mála týmů, má s Jihočechy zatím kladnou bilanci v poměru 3:2. Českobudějovičtí tak budou mít poslední šanci skóre srovnat. Poslední zápas navíc Dukla doma vyhrála 6:3, ale to byla zatím poslední porážka Jihočechů. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše Budvar arény.

V sobotu zakončí Jihočeši základní část v Praze v zápase se Slávií. Ta se drží v popředí tabulky, ale s Jihočechy sehrála letos pouze jeden duel a v něm byli českobudějovičtí dorostenci lepší a zvítězili doma 7:2 . To bude chtít Slávia na svém ledě chtít odčinit. Na svěřence trenéry Lišky tudíž nečeká lehký poslední zápas a mužstvo nebude chtít zápas určitě vypustit.

Mladší dorost A

Etraligový mladší dorost sehraje tento týden dva zápasy. První odehraje na svém ledě s jasně nejslabším týmem soutěže s Třebíčí. Favorit zápasu je jasně dán a není o něm žádných pochyb. Jihočeši by si měli s chutí zastřílet a možná by se mohli probudit i kanonýři, který poslední dobou poněkud absentují a na přeborech republiky by jejich branky mohli chybět. V posledním domácí zápase skončilo utkání 15:2. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 16.45 na první ledové ploše Budvar arény..

V neděli povede cesta dorostenců do Liberce. Tygři se drží kolem poloviny tabulky a hrají pouze o čest. Jihočeši všechny dosavadní vzájemná utkání vyhráli. Poslední zápas se odehrál v Budvar aréně a skončil 5:1 pro domácí. I zde by měli být Jihočeši favoritem.

Mladší dorost B

I ligoví dorostenci sehrají tento týden hned dva zápasy. První je na řadě hned ve čtvrtek a odehraje se v Kolíně. Kolín je v tabulce na třetím místě, ale jeho ztráta na Jihočechy je velká. Navíc bude čelit mužstvo, které má za sebou devatenáct vítězství v řadě a bude toto číslo chtít zaokrouhlit na dvacet. Oba předchozí duely vyhráli Českobudějovičtí doma 6:1 a v Kolíně těsně 3:2. Zápas zřejmě nebude úplně lehkou záležitostí, ale v silách týmu je vybojovat jubilejní vítězství.

Další zápas sehrají českobudějovičtí hráči v neděli na hřišti druhého týmu tabulky Tábora. Táboru jde o postup, protože Českobudějovičtí postoupit nemohou. Každopádně utkání bude mít příchuť derby a to je vždy bojovné a napínavé. Zatím byli vždy úspěšní českobudějovičtí dorostenci, kteří vyhráli doma 5:3 a 6:0 a v Táboře 4:3. Zápas bude určitě napínavý.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....