Banes Motor České Budějovice
02.03.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorost

Č. B u d ě j o v i c e - Právě skončený, dlouhý víkend byl nejúspěšnějším v celé sezóně mládežnického hokeje. Všechna mužstva HC České Budějovice totiž ve všech zápasech zvítězila. Ještě povzbudivější je to, že soupeři Jihočechů měli o co hrát a nejednalo se o „pouťové“ zápasy. Škoda, že forma juniorského týmu nepřišla o něco dříve. Postup do play-off by určitě nebyl nereálný. O hráče víkendu tentokrát svedlo tuhý boj více borců. Nakonec se hráčem supervíkendu stal Michal Švihálek, který skóroval ve všech třech zápasech a celkem posbíral devět bodů (4+5).

Junioři

Tři body s trochou štěstěny

V pátek začala série tří zápasů v Budvar aréně, kdy se představilo mužstvo Chomutova. Úvod sice patřil hostům, ale pak se iniciativy ujali domácí a dostali se dokonce do tříbrankového vedení. Hosté zapnuli vyšší rychlostní stupeň a podařilo se jim zápas zdramatizovat, když snížili až na 4:3. Domácím vrátil dvougólové vedení Stanislav Polodna, ale hosté ještě jednou snížili na 5:4. Další branky už nepadly a tak utkání tímto stavem i skončilo.

Tři body z Kladna

V sobotu zajížděli Jihočeši k dalšímu zápasu na Kladno. Jihočeši chtěli potvrdit, že se jim letos na Kladno daří. To se totiž v nadstavbové části neuvěřitelně zvedlo a je ve hře o postup do play-off. Takže Kladno potřebovalo body jako sůl. Ovšem na to se Jihočeši příliš neohlíželi. Zápas se rozhodoval až v závěrečné části do které šla mužstva za vyrovnaného stavu. Ovšem pak se střelecky prosazovali již jen Českobudějovičtí a konečné skóre zápasu pak bylo 5:3 a další body putovaly na konto Jihočechů. Jednu z branek dal i Radek Seidl.

Uragán jménem Vaniš

V pondělí se v Budvar aréně odehrál poslední zápas juniorů v této sezóně na domácím ledě. Soupeřem byli Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou na hranic postupu do play-off a potřebují každý bod. V Budvar aréně také začali dobře, když dali vedoucí branku. Pak se ovšem do hry dostal Marek Vaniš, který při oslabení vyrovnal. Domácí se dostali do vedení 3:1, ale hosté po náhodné teči snížili na 3:2. Jejich snaha o vyrovnání byla velká. To ovšem zhatil Marek Vaniš, který dal ještě dvě branky a dovedl tak Jihočechy k vítězství 5:2. Ti navíc stále mohou živit naději na postup do dalších bojů. Teď může mrzet každý zbytečně ztracený bod.

Starší dorost

Tvrdě vybojované vítězství

Třízápasovou sérii začali dorostenci v pátek na svém ledě se Spartou Praha. Po bezbrankové první třetině se dříve rozkoukala Sparta a ujala se dokonce vedení 2:0. Domácí ještě do konce druhé části dokázali vyrovnat. Ve třetí části dokázala Sparta využívat přesilové hry a dvakrát se ujala vedení, ale domácí dokázali vždy vyrovnat. Potřetí se to již Spartě nedovedlo. Naopak domácí dali pátou branku a zápas vyhráli 5:4. V závěru mužstvo ubránilo i přesilovku šest na čtyři. Jednu z branek dal i Petr Koblasa.

Další vyhrané nájezdy

Netradičně, v neděli odehráli Jihočeši svůj další zápas v Karlových Varech. Zápas byl po celou dobu velmi vyrovnaný. Domácí se ujali vedení, ale hosté srovnali. Ve třetí třetině naopak vedli Jihočeši a domácí dokázali odpovědět. Zápas tak skončil 2:2 a šlo se do prodloužení. V tom se také nerozhodlo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich kralovali brankáři, kteří pustili za svá záda pouze jeden gól. Úspěšnějším nakonec byl strážce jihočeské svatyně Ondřej Bláha, který svým výkonem pomohl k zisku druhého bodu za vítězství 3:2sn.

Kanonáda se zastavila před desítkou

V pondělní podvečer zažila druhá ledová plocha Budvar arény gólové žně na které není moc zvyklá. Soupeřem českobudějovického mužstva bylo Kladno. To v zápase doplatilo na neuvěřitelně produktivní domácí mužstvo, které mělo střelecké chutě. Hosté byli nejblíže v první třetině, když stáhli na 2:1. Od té doby bylo o utkání jasno a skóre utěšeně narůstalo. V závěrečné části již mužstvu trochu docházely síly a tak se skóre zastavilo těsně před vytouženou desítkou na 9:3. Tři branky v zápase vstřelil skvělý Lukáš Sedlák, který potvrzuje svoji letošní nevídanou formu.

Mladší dorost A

Rozhodla druhá třetina

V neděli zajížděli Jihočeši ke svému zápasu do města aut do Mladé Boleslavy. Jihočeši se hned v úvodu zápasu ujali dvoubrankového vedení, ale domácí dokázali do konce třetiny ještě vyrovnat. Druhá část patřila jasně českobudějovickému mužstvu, která dalo tři branky a mělo zápas pod kontrolou. V úvodu třetí třetiny navíc přidali Jihočeši ještě další branku a vedli již 5:2. Domácí dokázali využít dvě přesilovky a dostali se znovu do hry, ale na více než na snížení na 6:4 to již nestačilo. Jednu z branek dal i obránce René Piegl. Jihočeši mají rázně nakročeno na přebory republiky.

Mladší dorost B

Další výhra s nulou

Pro své devatenácté vítězství v řadě se ligoví dorostenci vypravili do Benátek nad Jizerou. Jihočeši v zápase potvrdili roli favorita a zápas po celou dobu kontrolovali. Vůbec nepřipustili žádné komplikace a v pohodě si šli za dalšími body a navýšení vítězné série. Obojí se nakonec povedlo a zápas skončil jasným vítězstvím 5:0. První branku zápasu dal Štěpán Beneš.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....