Banes Motor České Budějovice
02.11.2009, Miroslav Mayer

Žáci: Nedaří se

Č. B u d ě j o v i c e – Žákovská mužstva HC České Budějovice sehrála vesměs dva zápasy. Jen sedmá a osmá třída mají své utkání s Plzní odloženo na 14.11. Již ve středu se mužstva střetla s Veselí nad Lužnicí a s tímto soupeřem nezískala plný počet bodů! V sobotních zápasech pětka ani šestka nestačili doma na výbornou Plzeň. Hráčem víkendu se stává hráč páté třídy Jáchym Kondelík, který si připsal šest bodů (5+1).

Osmá třída

Neudělali si ostudu

Ve středu sehrála osmička doma utkání se sousedem z Veselí nad Lužnicí. Mužstvo, která má na svém kontě pouhé čtyři body přijelo do Budvar arény a po celou první třetinu drželo přijatelný výsledek. Teprve ve druhé části se domácí probrali a nasázeli soupeři další tři branky. Poslední třetina se spíše dohrávala a zápas skončil vítězstvím domácích 4:1. Dvě branky dal Aleš Macháček.

Sedmá třída

Je to možné?

Zato sedmá třída nedopadla v souboji s Veselím dobře. Mužstvo, která do soboty nemělo na kontě ani bod a bylo beznadějně poslední získalo prémiový bod v Budvar aréně! Hosté dokonce vedli 3:1 a domácí museli dotahovat na konečných 3:3. Ztrácet body s nejslabším mužstvem soutěže není dobrá vizitka pro mužstvo. Nejlepší hráč nebude vyhlášen.

Šestá třída

Ostuda!

Mužstvo šesté třídy dopadlo ve středu ve Veselí přímo katastrofálně! Z předposledním mužstvem tabulky dokonce prohrálo! Po dvou třetinách českobudějovičtí šesťáci ještě vedli, ale pak se domácí rozjeli a zápas dotáhli do vítězného konce 6:5. Historie žákovského hokeje určitě dlouho nepamatuje prohru se vzájemných zápasů, který bude naopak v kronice hokeje Veselí nad Lužnicí vepsán zlatým písmem. Žádný hráč hostujícího celku nebyl výraznou oporou.

Kolaps ve třetí třetině

V sobotním zápase v v Budvar aréně s lídrem tabulky s Plzní se žáci šesté třídy pokusili napravit si svoji reputaci. Dvě třetiny se jim to dařilo docela dobře. V poslední třetině, ale plzeňští hokejisté zabrali a dokázali nasázet šest branek na která neměli domácí odpověď. Zápas tak skončil krutým výsledkem 2:7. Domácí mužstvu tak muselo spolknout již třetí porážku v řadě.

Pátá třída

Tak to má vypadat

Jediné mužstvo, které bylo ve středu v souboji s Veselí plně úspěšné bylo mužstvo páté třídy. Po první třetině bylo rozhodnuto o tom, kdo získá body v tomto zápase. Českobudějovičtí nedali svému soupeři šanci myslet na přijatelný výsledek. Díky tomu se zrodila výhra 11:1. Brankář Jan Kotrlapřišel o svoji neprůstřelnost až v poslední třetině.

Přijatelný výsledek

V sobotním zápase s Plzní v Budvar aréně se domácímu mužstvu dařilo držet dvě třetiny s lídrem tabulky krok. Plzeň byla hokejovější, ale domácí dokázali využívat rychlé protiútoky. V poslední třetině ovšem Plzeň zabrala a dokázala dotáhnout zápas do vítězného konce. Celkově tak domácí podlehli 4:7.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....